יגואר

היגואר הוא יונק המצוי באמריקה הדרומית ואמריקה הצפונית.

היגואר הוא אחד מהארבעה מיני החתולים הגדולים.

היגואר שייך למשפחת החתוליים הכוללת: את האריה, הטיגריס, הנמר, הלביאה ועוד...

היגואר הוא החתול השלישי בגודלו לאחר האריה והטיגריס.

מבחינה חיצונית: היגואר דומה מאוד לנמר אך גופו גדול יותר ושרירי יותר. ההתנהגות שלו, דומה יותר לטיגריס. בית הגידול המועדף על היגואר הוא יער גשם טרופי (בג'ונגל).

סוג מזונו של היגואר הוא, בשר, והוא טורף על ובמקומות שבהם הוא חי הוא מכתיב את תכונות החברה האקולוגית. בדומה ליתר מן החתולים הגדולים הוא טורף איילים, טפירים, כלבים, ואפילו את הנחש: אנקונדה. לעיתים הוא צד גם בהמות כמו פרה ועוד.

הנשיכה של היגואר חזקה מאוד יחסית לחתולים גדולים אחרים.

משקל היגואר הוא בדרך כלל בין 45-120 ק"ג.

היגואר נוטה להתבודד ולא לשהות בחברת בני מינו במשך השנה.

כשהיגואר יוצא לפגוש את בני משפחתו זה למטרות של חיזור רבייה.

במדינות אמריקה, נמצאו מאובנים של היגואר לפני 2 מיליון שנה. מצב שימורו קרוב לסיכון.

תוכלו לראות את האזור שבו היגואר מצוי, באמריקה.

Comment Stream