Ce presupune serviciul de email marketing

Cum ii spune si numele, un serviciu de email marketing inseamna promovarea unui produs cu ajutorul postei electronice. Mai exact, trimiterea unui e-mail in care sunt poze si un mic text despre un anumit produs.

Sunt trimise zeci si zeci de mailuri, zilnic

Produsul promovat cu ajutorul email marketing-ului poate fi un ziar, o revista, o jucarie, un telefon mobil o firma de pantofi sau un producator de vinuri, de exemplu. Firma care se ocupa de promovare trimite si mesajul electronic.

Este trimis de obicei la aceeasi ora, in fiecare zi, o data sau de doua ori pe saptamana sau o data pe luna. Totul depinde de ceea ce vrea clientul sa promoveze cu ajutorul serviciului de email marketing. Emailul este trimis la toate adresele care sunt stocate intr-o baza de date.

Ce sa faci sa functioneze email marketing-ul

Aceasta modalitate de promovare a unui produs, prin email marketing, ca sa dea rezultate, trebuie sa se bazeze pe anumite strategii. Mailul trebuie sa aiba un titlu creativ, astfel incat sa fie cititi sau macar deschis de catre cel caruia i-a fost adresat.

Asadar, este nevoie de multa imaginatie, dar si de studiu de piata. Exista firme care au obiectul de activitate in trimiterea de astfel de mesaje electronice. Au strategii bine puse la punct, astfel incat sa nu dea gres. Caci daca gresesc, isi vor pierde clientii.

Strategia de email marketing se bazeaza in primul rand pe faptul ca oricine isi verifica mailul, la un moment dat, mai ales datorita serviciului. Chiar daca nu are timp de citit mesaje, macare le-a vizualizat, deci tot este un plus, caci compania sau produsul despre care se scria din titlul mesajului i-a ramas in minte si celui care a primit mailul.

De obicei, aceste mailuri au si un serviciu de dezabonare, in caz ca persoanele care primesc astfel de mesaje in casuta sa aiba o porita de scapare si sa nu li se mai umple casuta de e-mail. Sau sa nu riste sa piarda alte mesaje din cauza acestor mailuri de promovare a unor produse sau a unor evenimente sau concerte.