Cheyney Group Accounting Software Hong Kong Review

Indonesiska molnbaserade bokforingsprogram Jurnal griper utsade finansiering

En indonesiska start kallas Jurnal, som är en moln-baserade bokföringsprogram för små till medelstora företag, meddelade idag att den fått utsäde finansiering för en hemlig summa från lokala riskkapitalbolag öst Ventures. Jurnal planer på att använda de nya medel att växa i laget och investera kraftigt i ytterligare produktutveckling.

Grundare Daniel Witono säger sin programvara förenklar och påskyndar processen bokföring. Det är också kan generera rapporter direkt, något som inte många konkurrerande produkter kan göra. "Vi är awesome eftersom vi serverar två parter, företag och revisorer, förklarar Witono. "[Vi tillhandahåller] lätt samarbete mellan revisorer och företagare genom en gemensam redovisning. Detta sparar tid och eliminerar redundanta poster."

Witonos bakgrund i datateknik, och han har tidigare arbetat på Microsoft och lokala epayments företaget Veritrans. Hans kollega grundare Anthony Kosasih har liknande kompetens, även om han också har lång erfarenhet av redovisning. När Kosasih var fortfarande i skolan, han körde sitt eget småföretag och säger han slösat bort en massa tid på bokföring. Som de befintliga lösningarna var dyrt och besvärligt, var detta ett problem som han märkte också i flera andra branscher.

"Med dess teknik, Jurnal kommer att hjälpa och påskynda indonesiska små och medelstora företag till en ny nivå av effektivitet. Daniel och Anthony har visat en stark passion och engagemang för att få det att hända,"säger Willson Cuaca, managing partner i öst Ventures.

Jurnals betawebbplats lanserades i januari, och sedan då det har tjänat 20 olika företag, inklusive lokala handlare, importörer, restauranger och nätbutiker. Sajten har omkring 100 registrerade användare, och Witono säger Jurnal mäter användaraktivitet baserat på antalet åtgärder "inloggad inom en viss tidsperiod." Enligt Witono konkurrerar platsen också med liknande produkter tillverkade av CPSSoft. Men Witono säger Jurnal är annorlunda, eftersom andra produkter är desktop-baserade och kräver hög nyinvesteringar.

För närvarande är Jurnal gratis att använda. I framtiden planerar start att införliva en prenumeration affärsmodell med priser som börjar på Rp 150 000 (US$ 11,50) per månad. Enligt grundarna har Jurnal kanten över andra redovisning programvara märken i Indonesien, eftersom de tenderar att ta ut höga initiala kostnader tillsammans med löpande underhållsavgifter. Grundarna av projektet att start kommer att locka fler än 5 000 företagare i slutet av detta år.

"Ägarna alltid behöver veta den nuvarande bilden av deras verksamhet att göra intelligenta beslut," förklarar Kosasih. "Men de flesta ägare har inte den förmågan eller tid för att förbereda rapporter [...] Prisvärd, utlagda revisorer med rätt verktyg kan hjälpa dem att få den. "

Comment Stream