Over Cow Parade

De CowParade is een kunstproject dat in een groot aantal steden in de wereld is uitgevoerd. Het idee is dat een aantal van glasvezelkunststof gemaakte standbeelden van koeien door (plaatselijke) kunstenaars worden beschilderd en verspreid in de stad worden neergezet. Na een aantal maanden worden de beelden geveild en gaat de opbrengst naar een goed doel. In totaal werd er tot op heden ruim dertig miljoen dollar opgehaald voor verschillende goede doelen wereldwijd.

Het idee is in 1998 ontstaan in de Zwitserse stad Zürich. Het is geïnspireerd op een zelfde project van beschilderde leeuwen dat in 1986 in dezelfde stad te zien was. Steden over de hele wereld hebben intussen meegedaan. In totaal heeft CowParade in 32 landen (75 steden) gestaan in o.a. New York, Parijs, Milaan, Madrid, Houston, Tokio, Rio de Janeiro en Brussel. In 2000 was de beurt aan Arnhem.Modellen


Cow Parade: 2014-2015

We zijn verheugd om de lancering van Cow Parade Shanghai 2014-2015 aan te kondigen beginnend met een kick-off event gepland voor eind september 2014. De kick-off evenement zal beschikken over de introductie van de eerste officiële kunstenaars en koeien van Cow Parade Shanghai. De verwachting is dat meer dan 500 koeien zal worden gemaakt als onderdeel van dit historische, 80e CowParade evenement. De kenmerkende charme en de geest van Shanghai belooft een unieke vitaliteit om aan dit Cow Parade evenement te brengen.


Contact

U kunt ons bereiken via:

Telefoon: +32 485 65 53 28

E-mail: cowparade@lokeren.be

Adres: Cowstraat 5

9160 LOKEREN

Comment Stream