Tutorial de VivaVideo

Què és VivaVideo? Com s'utilitza aquesta aplicació? Aquí t'ho expliquem seguint uns passos molt senzills!

VivaVideo és una aplicació que permet treballar amb videos i imatges per crear els nostres propis muntatges de video. L'app està disponible tant per Android com per Apple. 

En aquesta captura veiem el menú principal, les diferents opcions que té l'aplicació. Podem escollir entre capturar un vídeo o fotografia directament desde l'app o agafar-los de la galeria, tant videos com imatges, i fer el muntatge de vídeo.

Una vegada agafat tot el material necessari per al video, VivaVideo té moltes eines d'edició, per exemple retallar els videos, ajuntar-los, modificar la velocitat, posar-hi música...

Si fem click a EDITAR ens apareixen les opcions següents:

Seleccionem un clip que vulguem de les diverses carpetes i ens dirigirà a la imatge següent:

Les opcions d'editar el video escollit són limitades perquè més endavant es fa una edició més completa.

L'opció de retallar es realitza amb els cursors marcats a la imatge següent, el groc i el blanc. S'ha de dir que no es pot retallar del mig, només davant i darrere. Arrosseguem els cursors a la mida que vulguem i premem el botó de les tisores.

Com ja veiem a la imatge, quan s'acabi la primera edició dels dos videos cliquem a CONFIRMAR. El nombre que apareix al costat d'aquesta paraula és el nombre de videos que hi ha seleccionats.

Ens dirigeix, per segona vegada, al lloc on hi ha les carpetes on tens l'opció d'escollir altres clips o clicar LISTO per iniciar l'edició final del video. 

A la pantalla ens apareixerà el següent:

Les eines d'edició són:

1- Editar clip: retallar, dividir, duplicar, canviar la velocitat del clip, invertir-lo...

2- Texto: posar text en el fotograma que tu escullis.

3- Efecto Fx: efecte animat que apareix al video en el moment que tu vulguis.

4- Pegatina: posar pegatines animades en el fotograma que tu escullis durant els pocs segons que duren, semblant al efecto Fx.

5- Multimúsica: afegir música de fons. La podem triar de les que hi ha en el dispositiu o les que et dóna la app. 

6- Sonido: fer un doblatge de veu o bé posar-hi efectes de so, per exemple aplaudiments, el soroll que fa una càmera al capturar la imatge, el so d'un petó... I moltes altres opcions més.

7- Filtro: per canviar la llum, els colors... de les imatges.

8- Transición: en el canvi d'un video a l'altre pots posar-hi efectes de transició.

9- Añadir clips: et dóna l'opció d'afegir un altre clip per ajuntar-lo amb els videos seleccionats prèviament.

Tornant  a la pantalla principal, si premem a PELÍCULA DE FOTOS ens dirigirà a la galeria, per a que puguem seleccionar les imatges necessàries. Un cop triades, fem click a LISTO per a iniciar l'edició.

Al acabar el nostre treball, tenim l'opció de desar-lo com a BORRADOR (per a seguir-lo editant en un altre moment) o de COMPARTIR, que permet guardar el vídeo a la nostra galeria o compartir-lo per E-mail, Facebook, Instagram, Vine, Youtube, WhatsApp, Messenger...

Si premem a CAPTURAR, a la pantalla principal, ens apareixerà això:

Aquesta opció ens permet capturar imatges o vídeos per editar-los i/o unir-los posteriorment o crear una pel·lícula de fotos.

Des de l'inici, també tenim l'opció de capturar imatges amb efectes animats. El seu funcionament és el mateix que el de l'opció anterior, només cal capturar la imatge o el video i fer-li click a un dels efectes que veiem en el recuadre.

Quan hem acabat de capturar el material, l'app ens dirigeix automàticament a la pantalla d'edició del vídeo.

Tornant a la pantalla principal, si premem a COLLAGE ens dirigirà aquí:

Quan ja ho tenim gravat et dóna l'opció de guardar-ho com a borrador o compartir-ho, que és el que veiem en la imatge següent:

Per accedir més ràpidament a totes les opcions de la pantalla principal, l'app ens proporciona un botó, situat a la part inferior esquerra de la pantalla, que les recopila totes en una sola pantalla. L'icona del botó és aquesta:

                                                                 

Comment Stream

a year ago
1

Un tutorial molt complet!