Stimularea nonfinanciara, importanta pentru angajati

Unul dintre cele mai importante lucruri intr-o companie, ca aceasta sa functioneze cum trebuie sis a aiba performante este sa aiba angajati eficienti. Iata cum poate fi facut acest lucru, prin stimulare nonfinanciara.

Stimularea nonfianciara si beneficiile ei

Un angajat care primeste bonusuri, un salariu motivant este fericit si isi da silinta sa faca totul perfect, astfel incat performantele companiei pentru care lucreaza sa fie impotnate. Dar un angajat va fi si mai motivate cu ajutorul unei stimulari nonfinanciare. Adica patronul sa ii ofere si alte beneficii in afara de bani.

Deci o metoda de stimulare nonfinanciara, care este atat in beneficial patronului, cat si in cel al angajatului, este un teambuilding platit de companie. Va fi aleasa o locatie departe de agitatia orasului, intr-o statiune de la munte sau de la mare. Un weekend in care angajatii se vor relaxa, dar vor face sis esiuni de pregatire, pe banii companiei. Acesta este doar unul dintre modelele de stimulare nonfinanciara la care poate recurge un conducator de companie.

Sala de sport la serviciu

O alta forma de stimulare nonfinanciara este crearea unui mediu de lucru placut. Birouri bine organizate, cu mobilier nou si mereu imbunatait. Cum in prezent tot mai multi angajati isi petrec mai mult de opt ore la birou, fara sa faca prea multa miscare, poate fi amaenajata o sala de sport la serviciu. Orice angajat poate beneficia de aceasta, ceea ce este un plus. La fel, un alt fel de stimulare nonfinanciara poate fi si crearea unui afterschool in sediul companiei, de care sa beneficiezii copiii angajatilor.

Iar ideile nu se termina aici. Orice patron ar putea sa faca un sondaj printre subalternii sai, sa ii intrebe ce probleme au, astfel incat sa le identifice nevoile si sa le creeze un mediu de lucru cat mai placut, cat mai stimulant pentru ei. In acest fel, cand toata lumea este multumita, performantele vor creste simtitor. De asemenea, pentru o buna performanta, angajatii trebuie sa se simta respectati la serviciu.