Rum åt en kund

i 2-punktsperspektiv.

Jag valde 7 frågor till min kund ,inte direkt vad hon ville ha (för då hade min uppgift som inredningsdesigner varit meningslös).  så istället fråga jag bl.a om hennes favorit färg,vad hon vill kunna göra i rummet (sminka sig, arbeta eller bara ha ett sovrum),vad hennes intressen är osv.

Av svaren jag fick på intervjun analyserade jag ett rum som skulle vara mysigt,romantiskt,lantligt,blommigt och en plats där alla i familjen kan vara . Hennes favorit färger är vit och röd ,och jag valde att inte lägga in de färgerna i de stora detaljerna (golv,tapet,taket) då jag känner att det inte hade blivit ett rum hon hade velat ha länge,så jag använde en kombination av röd och vit och kom fram till en nyans som blev lugn , och en mörkare till blommor ,som jag använde på väggen.

I och med att rummet ligger på ett loft så blir det mörkt automatiskt (om man inte har stora fönster) .därför använder jag speglar på vissa detaljer som i garderoben bakom draperierna och på nattduksbordet för att reflektera ljuset i rummet till att bli ljusare.

En annan funktion jag fick med speglarna var att det känns lyxigare ,och använde mig av en rokoko stol för att "pimpa" upp rummet lite extra utan att förstöra den lantliga känslan.

Jag valde att inte göra rummet för komplicerat med moderna saker och saker som sticker ut för mycket då jag tyckte att rummets form hade de egenskaperna som kunden bad om.

Comment Stream

3 years ago
0

Rummet som Maja har skapat åt dig som kund, tänk på att vara objektiv i responsen, https//www.tackk.com/qwdw2c

3 years ago
0

Rummet som du har skapat åt mig tycker jag blev ett rum som jag hade trivts rätt så bra i. Jag ville ha ett mysigt, romantiskt, blommigt och lantligt rum som du skrev och det tycker jag du har lyckats skapa. Mina favorit färger var vit och röd. Vitt tycker jag du har fått in lagom mycket men rött hade jag gärna sett mer av. Det ända röda som egentligen finns är ett litet blockljus på hyllan. Dom blåa och lila textilierna hade du kunnat byta ut mot rött. Det blommiga mönstret tycker jag du har gjort bra. Det blev inte för mycket utan det blev en lagom touche lite här och var. Bra jobbat /Maja