Baterie Laptop Acer - Cum prelungesc viata bateriei de laptop Acer

O intrebare la care cauta raspuns foarte multe persoane este cum sa prelungesti viata unei baterii de laptop Acer. Nu trebuie decat sa urmezi cateva sfaturi utile.

Asadar, in primul rand, este bine ca, o data pe luna, sa lasi acumulatorul de laptop Acer sa se descarce de tot, iar dupa aceea sa bagi incarcatorul in priza.

Daca mergi in zone in care laptopul tau nu se poate conecta la internet, cel mai bine este sa dezactivezi modul Wi-Fi, astfel incat sa nu irosesti din baterie.

Cand esti in fata laptopului, nu tine deschise nenumarate pagini si nu lasa multe programe sa ruleze.

Prelungeste viata acumulatorului de laptop Acer

Un alt sfat important care te va ajuta sa prelungesti viata bateriei laptopului Acer (modelul 5742G) este sa folosesti modul Hibernare, deoarece acesta va folosi mai putina energie. La fel de util este sa setezi luminozitatea ecranului la un nivel cat mai redus. De asemenea, nu lasa CD-uri in laptop, deoarece si acest lucru consuma din viata bateriei.

Specialistii din domeniul IT mai spun ca este indicat sa scoti bateria din laptop, daca nu il folosesti pentru o perioada mai lunga de timp. Astfel, viata unei baterii va creste, iar tu nu va trebui sa stai mereu cu grija ca dispozitivul tau sa nu te lase in pana tocmai in momentul in care ai cea mai mare nevoie de el.

Temperaturile joaca un rol importanta in viata bateriei de laptop

In plus, stiai ca temperaturile ridicate se numara printre cei mai mari dusmani ai bateriei unui laptop? Cand incepe sa se incinga, nu este deloc bine. De aceea, ca sa maresti durata de viata a bateriei, nu ezita sa cumperi un dispozitiv de racire pentru laptop, deoarece temperaturile mai scazute si o buna ventilatie prelungesc viata acesteia.

Cand iei o pauza de lucru, pune si laptopul pe sleep mode. Este, de asemenea, o metoda eficienta de prelungire a duratei de viata a unei baterii de laptop Acer.

Curatarea laptopului este importanta

Si daca ai un mouse, cel mai bine este sa il deconectezi de la laptop atunci cand mergi la culcare si nu mai folosesti aparatul. Este tot o solutie recomandata de catre specialistii in domeniul IT.

Si contactele bateriei trebuie sa fie curatate, astfel incat sa nu existe probleme. Si ventilatorul de racire al laptopului are nevoie de ingrijire, astfel incat acumulatorul de laptop sa functioneze cat mai bine. Trebuie sa il cureti de praf, cel putin o data pe luna, astfel incat sa nu se degradeze procesul de ventilatie. Și nu doar laptopul, ci si biroul trebuie sa fie neprafuit.