Luuk Ikink

''College tour RTV mediacollege Amsterdam''

Wie is Luuk Ikink?
Luuk Ikink is een Nederlands omroepmedewerker. Vanaf 26 augustus 2013 staat hij Humberto Tan bij in het programma RTL Late Night. Als radiomaker werkte hij vooral voor Radio 1. Luuk Ikink werkt dus in de branche RTV
(radio en televisie)

Tijdens de college tour vertelde Luuk ons veel over zijn vak en zijn ervaringen. Ook mochten wij verschillende vragen stellen. Hieronder een korte samenvatting.

College tour
Na een tijd bij Radio 1 gewerkt te hebben werd Luuk opgebeld met de vraag of hij zou willen presenteren in de nieuwe talk show RTL Late Night samen met Humberto Tan. Luuk is toen overgestapt van radio naar tv.  Hij vertelde ons dat tv wel even iets heel anders is als radio en dat hij moest wennen. Bij radio bijvoorbeeld wordt meer geëxperimenteerd en is er minder controle. Ook zijn er nu camera's en vele kijkers.

De baan die Luuk heeft vraagt wel veel tijd. De werkdagen zijn niet van 9 tot 17 uur zoals bij de meeste mensen. Luuk is voornamelijk de gehele dag bezig met het voorbereiden voor de uitzending. Het bijzondere aan Luuk is dat hij zijn stukjes helemaal zelf schrijft en in elkaar zet en dat dat niet word gedaan door de redactie. Bij het zoeken van informatie probeert Luuk vooral origineel te zijn en uniek nieuws te leveren.

Ook vroegen wij aan Luuk Ikink tips om goed te plannen. Hij zei dat 'to do listen' op papier je kunnen helpen. En dat je altijd zoveel mogelijk moet opschrijven. Plannen bij het vak RTV is wel echt nodig vertelt Luuk. Deadline is deadline. Andere tips van Luuk waren nieuwsgierig  zijn en up to date blijven van alle media.  

Luuk vertelt dat hij het erg naar zijn zin heeft . Voorlopig is hij zeker nog van plan dit werk bij het programma RTL Late Night te blijven doen. Hij wil het werk wel nog uitbreiden en zichzelf verbeteren. Maar ook bij de radio lijkt hem nog steeds erg leuk.

Verder vroegen wij aan Luuk hoe het programma nou aan al die goede bands/muzikanten komt. Luuk vertelt ons over het werk van de twee productie teams. Het team van de productie belt met veel verschillende platenmaatschappijen en zo komen de leukste artiesten bij RTL Late Night. Zoals bijvoorbeeld  Stromae en a.s. dinsdag Pharrel Williams.

De college tour vond ik erg leerzaam. Het was ook erg leuk om te luisteren naar Luuk Ikink. Hij kon goed vertellen en was erg enthousiast.

Aniek de Bas
Mediacollege Amsterdam
MM1A