Wat is het

Doodle is een gemakkelijke tool om met een groep mensen snel een afspraak te maken. Bijvoorbeeld voor een tussen- of eindevaluatie in de BPV, maar ook voor het plannen van een feestje of vergadermoment.

Wat kan ik er mee

  • een tussen- en/of eindevaluatie plannen met meerdere deelnemers;
  • loopbaangesprekken plannen met een klas;
  • een datum zoeken waarop iedereen kan deelnemen aan een evenement.

Wat heb ik nodig

Docent & Student

Hoe werkt het

  1. selecteer een of meerdere dagen voor bijvoorbeeld een stagebezoek
  2. selecteer vervolgens een aantal tijden waarop je kunt
  3. vul de mailadressen van studenten in die je wilt vragen om zich in te schrijven op jouw planning of kopieer de link naar de planning en verstuur die via je eigen mailprogramma
  4. tot slot kan iedere student aangeven wanneer hij/zij jouw verwacht voor de evaluatie

Meer Maandag screencasts van Jorick Scheerens kun je hier vinden.

Even testen

Als Loopbaanbegeleider voer je regelmatig gesprekken met jou studenten. Het plannen en maken van afspraken neemt vaak veel tijd in beslag. In dit voorbeeld kunnen studenten zich inschrijven voor gesprekken van 30 minuten op de tijdstippen die de loopbaanbegeleider heeft aangegeven. Klik hier om de kalender in te vullen

Let op:
In de standaard Doodle kan elke deelnemer een onbeperkt aantal opties aanvinken. Dit is handig als je bijvoorbeeld een activiteit met de hele klas wilt organiseren en als je dus een datum zoekt waarop de meeste studenten kunnen. In dit geval wil je dat elke student zich maar één keer kan inschrijven. Dit kun je bij "instellingen" aanvinken.

Tips of ideeën . . . . ?

Gebruik jij Doodle bij het organiseren van afspraken met studenten? Wat zijn je ervaringen? Goede tips, leuke ideeën, ze zijn uiteraard van harte welkom.