Les aus (la puput)

La Puput és un ocell, és de la família úpupids,com el Martí pescador...

El nom científic de la Puput és:Upupa epops.

És de color marró rosat amb les ales i la cua ratllades de blanc i negre.El bec és prim, una mica corbat i molt llarg.Lacua és tota negra amb una ratlla blanca.Té una cresta d'uns cinc o sis centímetres de llargada, amb les puntes negres, que pot obrir i tancar.Quan aterra d'un vol obre la cresta.

Normalment fa vols ondulats.

Menja formigues,llagostes,grills,erugues,aranyes,cucs de terra i larves d'insectes.Acostuma a menjar al terra caminant tranquil·lament.

El seu can és molt fàcil d'identificar només fa "Pu-Pu-Put" i ho repeteix moltes vegades.

Fa el niu amb algunes herbes i branques.

A la tardor emigra cap al nord o al centre d'Àfrica i torna al febrer següent.

La femella pon de 5 a 7 ous i els incuba durant 16 a 19 dies.

LAIA BALLESTER ALBIOL

VILANOVA I LA GELTRÚ

ESCOLA SANT JORDI

Comment Stream