Bertil blir kär!

Bertil blir kär

Mitt i jullovet är Bertil och åker skidor i Sälen. Det är sista dagen dom kan åka skidor.

Så dom ger sig ut tidigt i backen och åker ner för alla backar. Men senare så åker dom fel och åker ut i skogen och kommer helt fel. Men dom ser en stuga längre in och det ser riktigt mysigt ut så Bertil vill verkligen dit. Men hans familj vill inte men Bertil åker dit ändå.

När Bertil kommer fram så ser han tre stycken personer. Han går fram och säger

“Hej” ingen svarar och han går ännu närmre och säger Hej. Och nu svara alla

“Hej” samtidigt. Dom 3 barnen frågar

“vad gör du här?” Bertil svarar det såg mysigt ut så jag ville gå hit. Alla svarar samtidigt Jaha. Men vill du vara med och leka? Bertill är tveksam.. men han svarar ja till slut.

Vi kan börja med att leka kurragömma föreslog Johanna. Bertil sa visst det låter kul! Tvillingarna Lisa och Agnes tyckte det lät kul också. Lisa ville börja vara så dom andra sprang iväg och gömde sig. Lisa stod och räkna 26..27..28..29..30! nu kommer jag! Bertil blev hittad först bakom huset. Johanna satt en lång stund i ett träd. Nu var bara Agnes kvar. Lisa hittade hon bakom ett träd. Nu var alla hungriga och ville in men nu blev Bertil tveksam igen. Johanna ropade att det var paj. Så tänkte Bertil jag kan nog äta en liten bit. Så han rusa in i stugan.

När han kom in så tog han av skorna, jackan och alla kläder sen så ropade Gunvår kom nu Bertil det är frukt aj. Så Bertil går in i köket och sätter sig vid bordet. Han äter nästan upp pajen på 10 sekunder. Efter alla är klara så går dom och spelar ett spel. Bertil vinner denna gången. Johanna och hennes farmor och tvillingarna skulle på ett kalas. Bertil sitter kvar och väntar tills dom har klädt på sig fin kläder. Då ser Bertil Johanna och blir genast kär. Hon ser ut som en ängel tänker Bertil. Sen kommer Johanna fram och säger att han måste tyvärr gå. Bertil svarar ok men det var kul så länge det vara. Nu kom tvillingarna fram och alla svara “ja det var det”.

När Bertil kommer hem så väntar alla på han. Först säger mamma Du får aldrig stanna kvar sådär mer. Pappa säger vi var faktiskt oroliga. Och Bertil svarar bara ok och tänker bla bla bla.

Bertil sätter sig i soffan och tänker på hur Johanna såg ut när hon kom ner för trapporna. Nu är det fika säger pappa. Bertil kommer och sätter sig vid bordet och fikar. Bertil måste tillbaks till stugan och fråga chans på Johanna känner han. Men dom ska hem imorgon och dom är inte hemma. Bertil kollar ut ur fönstret och ser dom gå ner för gatan som dom bor på. Så Bertil rusar ut och följer efter dom ända till ett annat hus längre ner.

När dom kommer in så gömmer Bertil sig under ett piano. Bertil är lite rädd för att bli upptäckt men det blir han inte. Bertil hör att en person säger att vi vill höra födelsebarnet spela på pianot han tar ju lektioner. Just då sätter han säg på piano stolen och börjar spela. Bertil är livrädd för att bli upptäckt. Han ser att Johanna står precis framför han. Så han rycker lite i henes kjol sen viskar han

vill du bli ihop med mig? Det är Bertil. Joahanna viskar tillbaks

efter kalaset får det ett svar men du måste ut härifrån nu! Bertil försöker hitta en väg ut men det går inte. Så Bertil fick sitta under pianot hela kalaset. Men nu är det bara 3 personer kvar så Bertil tar chansen att springa ut och han kom precis ut och helt oupptäckt. Efter festen springer Bertil hem till Johanna och knackar på på dörren och Joahnna öppnar och säger

ja det vill jag och ger Bertil en kram. Sen bodde Bertil kvar hos dom ända till jullovet var slut.

SLUT

Comment Stream