Dyman Associates Risk Management review: Bra Cyber Security vanor under semestern

Bra Cyber Security vanor är viktigt under helgdagar

(StatePoint) Med så många nya metoder för cyber stöld är det viktigt att komma ihåg att vidta extra åtgärder för att skydda din bankkonton och pengar denna säsong, som brottslingar ser för att dra nytta av den öka utgifterna aktiviteten.

Lyckligtvis, det finns åtgärder du kan vidta för att skydda din identitet och din plånbok. Här är några tips för säkrare semester utgifter:

  • Skapa unika pin-koder för ditt betalkort, as well as komplex användarnamn och lösenord för bankkonton och online-återförsäljare. Aldrig dela denna information med alla och se till att logga ut från dina konton när dina transaktioner genomförs. Göra personliga affärer på din hemdator eller personlig enhet i stället för allmänhet WiFi och Använd alltid en säker Internetanslutning.
  • Hantera sekretessinställningar på din mobila enheter och program. Granska upplysningarna som sekretess för återförsäljare och webbplatser för att se till att du känner dig bekväm med hur de använder din personliga information. Ange din mobila enheter och datorer för att låsa när inte i använda att förhindra någon från att få tillgång till dina personuppgifter.
  • Innan du svarar på begäran om personliga eller ekonomiska uppgifter, se till att du vet som ber och varför de behöver det. Var extra försiktig med framställningar med en brådskande eller hotande ton, eller ett erbjudande som låter för bra för att vara sant. Brottslingar använda detta trick för att få personlig information att komma åt dina konton eller begå identitetsstöld.
  • Monitor konton och utgifterna verksamhet ofta. Dra nytta av banking funktioner, till exempel notifieringar som utlöser när du har en låg balans eller ovanlig utgifterna aktivitet.

"Många banker ger mobila banktjänster apps som gör att du kan hålla koll på ditt konto aktivitet på-den-gå," säger Diane Morais, Ally Bank inlåning och raden av integration företagsledare. "Utöver deras bekvämlighet, mobila appar är en utmärkt resurs till ovanliga avistatransaktioner i tid"

  • Online shopping är ett enkelt sätt att slå publiken på köpcentret. Men innan du lämnar din kredit- eller betalkort kortinformation, se till din dator skyddsprogramvara och operativsystem är uppdaterade.

Vissa banker erbjuder kunder gratis eller rabatterade anti-virus skydd. Till exempel erbjuder Ally Bank, medlem FDIC, sina kunder Webroot SecureAnywhere antivirusprogram för att skydda sina enheter, inklusive datorer, tabletter och smartphones, gratis. De flesta människor förstår vikten av att skydda sina datorer, men det är viktigt att skydda din smartphones också.

Leta efter "https" i webbadressfältet i din webbläsare för att se till att en webbplats är säker. Webbplatsen bör kontrolleras av TRUSTe eller en liknande data säkerhetstjänst.

  • Kontrollera dina kreditupplysningar regelbundet. Det är lätt att få en gratis kreditupplysning. Under semesterperioden, kan det vara värt den extra försiktigheten att sätta en bedrägerivarning på din kredit rapport innan eventuella nya konton kan öppnas.

Gillar vår Facebook-sida Dyman & Associates Projects

Comment Stream