Urban legends

Urban legends of ook wel stadslegendes genoemd, zijn verhalen die doorverteld worden. Hoe ze ontstaan is niet altijd precies duidelijk. Mensen hadden vroeger geen TV of internet dus vertelden ze verhalen. Maar verder kan er geen uitleg aan de oorsprong gegeven worden. Mensen gebruiken het nu om anderen te waarschuwen. Er zit meestal wel een moraal in het verhaal.

Het verhaal speelt zich meestal af in het bos of bij een benzinestation. Vooral ook 's avonds of zelfs 's nachts. Dat maakt het nog enger. De verhalen zijn vooral mysterieus en bevatten horror.

Een bekende urban legend is Bloody Mary. Als je meerdere keren "Bloody Mary" voor de spiegel in de badkamer zegt, komt ze tevoorschijn. Mensen zeggen dat ze een mooi meisje was die een ongeval heeft meegemaakt waardoor ze verschrikkelijk verminkt was en niet in de spiegel mocht kijken. Ze deed dit dan toch en is in de spiegel "gekropen" om dan zogezegd wraak te nemen op mensen die nog een mooi uiterlijk hebben en in de spiegel kunnen/mogen kijken.

Anderen zeggen dat Bloody Mary eigenlijk Queen Mary Worth I van Engeland was. Zij wou het katholicisme terug in Engeland maar de meeste waren protestanten en wilden Jane Grey terug op de troon. Als "wraak" had ze meerdere executies ondernomen waaronder de dood van Jane Grey. Daarom noemden mensen haar "Bloody" Mary.

Comment Stream