חיות מדבר

חתול מדברי

חתול מדברי או כמו שנוהגים לקרוא לו חתול מדבר סיני, הוא חתול קטן ופראי שחי בדרום מונגוליה ובמערב סין.

אורכו 80 ס"מ ועוד 35 ס"מ זנב. משקלו כ-6 ק"ג. צבע פרוותו כצבע חול, בחלקו התחתון צבעה לבנבן, ועל זנבו ורגליו טבעות שחורות.

חתול המדבר הסיני פעיל בלילה; הוא צד מכרסמים, פיקות וציפורים. חתול המדבר הסיני מוגדר כמין מוגן בסין, אולם הוא עדיין מצוי בסכנה וזאת מחמת הרעלות מאורגנות של פיקות, שמהוות את טרפו העיקרי.

תקופת הרבייה של חתול המדבר הסיני נמשכת מינואר ועד מרץ. הגורים נולדים במאי ובכל המלטה בין 2 ל-4 גורים.

בסרטון, תוכלו לראות את מהמעקב אחרי החתול המדברי ע"י חוקר באמריקה.

איפה שמסומן באדום זה המקום הנפוץ ביותר עם חתולים אלו. בסין.

Comment Stream