Elliott and Associates Corporate Advisory Services Europe Tokyo Paris Asia Tio steg för att få din ekonomi i ordning

Angelägen om att vända ett nytt blad När det gäller din ekonomi i år? Här är 10 tips som hjälper dig på vägen:

1. FÅ INFORMATION

Hur mycket tjänar du och där går det? -Du måste veta var du står innan någon åtgärd vidtas.

2. BOR I DIN VÄG

En undersökning som nyligen RaboDirect av 2.300 australierna hittade 36 procent levde lön check för att betala check.

RaboDirect grupp verkställande Greg McAweeney säger alltför många människor är beroende av skuld att finansiera livsstil inte skulle de annars kunna råd, t.ex. köpa en flashig bil på finans.

Inte spendera mer än du tjänar.

3. TUFFA BESLUTSTID

Där kan du skära tillbaka och vad är icke-förhandlingsbara? Oavsett om det äta ute mindre eller handel i din flashiga bil för något mer överkomliga, titta på där du kan göra ändringar.

4. UPPSATTA MÅL

Dina mål kommer bero på dina omständigheter. Till exempel, om du simmar i kreditkort skuld, måste du bli av med det innan du försöker att spara. Ange realistiska korta, medellånga och långsiktiga mål att betala ner skulden, spara pengar eller investera och sedan skapa en budget som kommer att hjälpa till att få dig dit.

5. FÅ HJÄLP

Om du kämpar med skulder och räkningar, söka umbäranden hjälp från din kreditgivare, helst före saker tappa kontrollen.

Det finns gott om online resurser som hjälper dig budget eller du kan söka professionell rådgivning från en finansiell planerare.

6. EFFEKTIVISERA SKULDER

Betala av skulder med de högsta räntorna först och siktar på att ha bara ett kreditkort för att undvika onödiga avgifter och förbättra din kredit post, herr McAweeney säger.

MIG Bank inlåning och transaktionella bank Nicolas Emery säger konsolidering av skulder med ett personligt lån kan hjälpa till att få dig ränta betalning rondellen.

7. BETALA I TID

En undersökning som nyligen ME banken av 1.500 australierna hittade 46 procent aldrig eller sällan betalt sina kreditkort skuld i sin helhet medan nästan 20 procent betalar hushållets räkningar i tid.

Spara den huvudvärk och kostnader genom att betala kreditkort inom den räntefria perioden och inrätta direktdebitering för räkningar, herr Emery säger.

8. SPARA

Har en procentsats av din lön som automatiskt sättas in en hög ränta sparkonto när du får betalt. Du blir mindre frestad att spendera det och det kommer att tjäna ränta och växa. Shoppa runt för den högsta räntan.

9. REFINANSIERA

Titta på den ränta du betalar på dina skulder och se hur de jämför andra priser på marknaden. Be din långivare för ett bättre pris eller shoppa runt för en bättre affär.

10. SHOPPA RUNT

Efter låsning i högre räntor för sparkonton och lägre räntor för skulder, shoppa runt för bättre erbjudanden på din försäkring, telefoner och verktyg.

Comment Stream