Elliott and Associates Energy Review Europe Tokyo Paris Asia

Abu Dhabi anmeldelser energi og vand tilskud

Abu Dhabi anmeldelser energi og vand subsidier, som det sigter mod at reducere forbruget

Abu Dhabi regeringen gennemgå sin energi og prissætning på vand aftager som det har til formål at reducere forbruget.

"Vi drøftet det her på det politiske plan, især med regeringen i Abu Dhabi, som er angivet de nu ser på måder at strømline deres tilskud politikker og sat på plads noget andet, noget mere målrettet," citeret Harald Finger, IMFS missionschef for UAE, af Reuters for at sige.

"Dette er især tilfældet for støtten, elektricitet og vand. Det er sandsynligvis for tidligt at vide præcis hvad der er deres plan, men den overordnede retning, hvor det er ledet er det rigtige."

Al Ittihad, arabisk-sproget søster avis af The National, rapporterede i sidste uge at regering gennemgang omfatter stigende priser og skabe nye tarif segmenter baseret på forbrug, citerer kilder med kendskab til sagen.

Strøm og vand subsidier forventes i år at koste emirat om Dh17.5bn. Der er op mere end 9 pct. fra Dh16bn i 2012, og vil stige til Dh45bn i de næste par år, ifølge Abu Dhabi Executive Council.

IMF skønner, ved hjælp af data fra Abu Dhabi Institut for finansiering som "subsidier og overførsler" vil tegne sig for næsten 20 procent af de årlige udgifter — eller Dh47.8bn — i år.

Eventuelle prisstigninger er i overensstemmelse med regeringens bestræbelser på at reducere høje elektricitet og vand forbrug satser, der er pr. indbygger blandt de højeste i verden og to gange i USA.

Den årlige stigning i energiforbruget i Abu Dhabi er omkring 8 procent, mens vandet stiger på 4 procent. Emiratet forbruges sidste år 1.1 billioner liter afsaltet vand.

Enhver stigning i nytte omkostninger vil sandsynligvis bidrage til stigende leveomkostninger i emiratet, med inflationen i September på 3,7 procent. Al Ittihad kilder sagde dog kunder kan reducere deres regninger af ændrede forbrugsmønstre.

Sidste uge, Minister for energi, Suhail Al Mazrouei, vil denne nye lovgivning blive indført for at rationalisere energiforbruget.

"I betragtning af de stigende priser på brændstof, især nuværende og fremtidige gas import, vand og elektricitet indkomstskabende sektor ville skulle håndtere en betydelig udfordring med hensyn til omkostninger, især i betragtning af de nuværende spild niveauer, hvilket kunne føre til en revision af energi afgifter og subsidier," sagde han.

Anmeldelse af støtten kommer som globale olie priser har kastet mere end 30 pct. siden midsommer med Brent crude onsdag på fire år nedture for lige under $82 pr. tønde.

Olie salg sidste år tegnede sig for omkring 80 procent af Abu Dhabis indtægter, når udbytte fra Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc) er inkluderet.

Ifølge kapital økonomi behov emiratet oliepriser ophold over $45 per tønde til at bryde selv, selvom de Forenede Arabiske Emirater som helhed kræver en pris i nærheden af $81, ifølge Standard & Poor's.

Sidste uge, UAE'S gulf naboer advarede om, at kombinationen af det nuværende niveau af oliepriserne og tilskud er en trussel for regionens økonomi.

Kuwaits finansminister, Anas Al Saleh, sagde, at Golfstaterne skal "reducere deres afhængighed af olie", og at "gennemføre [reformer] er blevet uundgåelig".

"Omfattende økonomiske reformer herunder reform af skævheder i de offentlige finanser," var nødvendigt, hr. Saleh sagde.

"[Reform] skal gennemføres gennem styrkelse af indsatsen for at sprede fra olie og mindske afhængighed af olieindtægter, som nu er uundgåelig," sagde han.

Omans olie og gas minister Mohammed bin Hamad Al Rumhy fortalte Reuters at: "hvad virkelig ødelægger os lige nu er tilskud... Vi simpelthen nødt til at hæve prisen på benzin og elektricitet.

"Vi spilder for meget energi i regionen og tønder, som vi indtager bliver en trussel nu, for vores region især... Jeg tror, vi har et alvorligt problem"

Comment Stream