Elliott and Associates Global Energy Review Europe Tokyo Paris Asia: Asia Edward Snowden koskemattomuuden

Vuonna 1970 Christopher Pyle ilmaista julkisessa kirjallisesti, että Yhdysvaltain armeija on käynnissä kotimainen älykkyyttä, jonka tavoitteena on sotaa ja siviili-puolustajia. Hänen julkistaminen aloitti sarjan julkisen vastuullisuuden vuotoja, joista tunnetuimpia oli Daniel Ellsberg n vuoto Pentagon Papers. Nämä paljastukset, FBI: n pahamaineinen väärinkäytöksiin Cointelpro, ja Watergate vuodot opetti amerikkalaisille, että kansallinen-turvajärjestelmä voi ottaa syvästi vaarallisia perustuslaillinen kierrosta. Ne muodostivat perustan poliittisen tahdon, joka johti kulkua Foreign Intelligence Surveillance Act 1978, vaikka Ellsberg ja hänen yhteistyökumppaninsa Anthony Russo asetettiin syytteeseen, heidän tapausta hylättiin.

Tämä tapahtumasarja, joka auttoi sementin rooli luvattoman julkistamisen kuin systeeminen tarkistaa ennustettavissa sykliä virhe kansallisen-turvajärjestelmä.Leakers 1970 tuli sankareita, jotka altistuvat systeeminen vika, ja kansa ei rangaista niitä, jotka auttoivat sitä korjaamaan ylilyöntejä.

Varten neljännesvuosisadan ajan, vuotoja jatkunut voimakkaana, mutta ei sellaista julkisen tilivelvollisuuden esitettävien tyypillistä 1970-luvun alussa. Nämä olivat normaalit grist tehtaan kansallisessa lehdistössä: juoruja ja selkään, tutkimus ilmapalloja ja kirkastettu sisäpiirin sodan tarinoita-vuodot, että David Pozen osoitti, jo kauan ennen 1970 ja on jatkunut ilman havaittavaa lisätä tai vähentää lähtien. Vain yksi vuoto, selvästi asiaton julkistaminen satelliittikuvia Neuvostoliiton lentotukialus Janen, koskaan syytteeseen, ja normi ei syyttäjäviranomaisten vuotoja lehdistölle oli niin voimakas, että senaattori Daniel Patrick Moynihan suostutteli presidentti Bill Clintonia anteeksi, että yksi rikoksentekijä.

Vasta vuonna 2002, kun Jesselyn Radack paljastaa, että syytteeseen "American Talebanin" John Walker Lindh oli mukana useita rikkomuksia Lindhin perustuslaillisia oikeuksia, että uuden aallon ilmiantoja ja julkisen tilivelvollisuuden vuotoja reemerged. Thomas Tamm ja Russ Tice jokainen paljastaa Bushin hallinnon warrantless-salakuuntelulaite ohjelma New York Times; AT & T työntekijä Mark Klein paljastaa yhtiön osallisuudesta laittomaan Salakuuntelu; ja William Binney, Thomas Drake, ja toiset haastoi sisäisesti-ja Draken tapauksessa julkistanut-aikaista näkökohtia NSA nuotta valvontaa. Chelsea Manning paljastaa merkittävä asiakirja välimuisti Wikileaks vetämänä mitä hän pitää amerikkalaiset joukot "piittaamattomasta siviiliuhreista ja hiljainen osallisuudesta Irakin hallituksen kidutusta. Useimmat kriittisesti, Edward Snowden: n paljastukset johtivat käyttöönoton kymmeniä laskuja kongressissa, oikeudellisen lausunnon, ja kaksi executive-haara riippumattoman arvion joka vaati merkittäviä uudistuksia seurantaohjelmia. Lue koko sisältö

Lue lisää täältä – Elliott and Associates Global Energy Review

Comment Stream