Elliott and Associates: Sju Dolda Kostnader Som Driver Priserna Upp

Även när du är på utkik för extra avgifter, finns det sju dolda kostnader du kan missa

Vi har wised till extra avgifter nuförtiden. Vi vet att försäkringsbolagen kommer att ge oss möjlighet att betala varje månad - och sedan lägger oftast på intresse. Vi är medvetna om att när vi flyger med en budget flygbolag rubrik priset tar vi inte tar något bagage. och vi vet att konsertbiljetter alltid kommer med en oförklarlig "administrationsavgift". Samtidigt som vi arbetar för att undvika de extra avgifter som vi kan se, bakom kulisserna finns det dock en mängd andra kostnader som går oupptäckta.

Dessa är avgifter och avgifter till av företag och ingår i fullt pris, så vi vet aldrig att vi betalar för saker vi egentligen vill inte. Vi visar sju avgifter du inte kanske medveten om du står inför.

1. GRÖN AVGIFTER PÅ VERKTYG

Dessa blev mer vidsträckt publicitet förra året när regeringen överens om att erbjuda kunder en rabatt och granska huruvida importavgifterna som verkligen erbjuder valuta för pengarna. Innan rabatten, vanligtvis betalar vi £25 per år extra på våra gas faktura att finansiera installationen av isolering för familjer på låga inkomster, plus £6 för den varma hem rabatten och £2 för smarta mätare.

På vår elräkning vi betalar i genomsnitt £22 för att subventionera isolering, £30 för att finansiera smart sökning för förnybara energikällor, £8 för en europeisk kol handel med utsläppsrätter, £5 på en EU-skatt på fossila bränslen, £6 för den varma hem rabatten, £7 för foder i taxor och £1 för fakturering. Totalen kommer till £112 om året - eller nästan 10% av din energi bill.

2. FLYGPLATSSKATT

Det var mycket firande i budgeten i mars 2014, när George Osborne minskas nivån på flygplatsavgift på långdistansflygningar. Dock detta inte sparka in till April 2015, och tills dess Storbritannien har fortfarande näst högsta avvikelsen skatt i världen - och vara en av endast fem europeiska länder laddning denna skatt.

Just nu flygningar under 2 000 miles står inför en skatt på £52 per biljett, medan de över kostar 2 000 miles mellan £276 och £388 beroende på hur långt de är. Från April nästa år på långdistansflygningar kommer alla att i ett enda pris hållare kostar £284. Trots firandet innebär det fortfarande att en fjärdedel av ditt flyg pris kan lätt göras av skatt.

3. FÖRSÄKRINGSBEDRÄGERI

Många människor tänker på försäkringsbedrägeri som ett brott - varför ett chockerande antal personer erkänna de skulle försöka stöta upp ett påstående. Det finns dock några verkliga offer för detta brott: andra människor som köper försäkring. Den totala kostnaden för oupptäckta försäkringsbedrägeri beräknas på 2,1 miljarder pund om året - lägga ett genomsnitt på £50 till det årliga bidraget för varje enskild försäkringstagare.

4. STORMARKNAD SYSTEM

Belöningarna system från din stormarknad verka som pengar för ingenting. Vid denna tid på året många människor byta sina kuponger för dubbla värdet i vissa avdelningar, eller få upp till fyra gånger genom att spendera dem på olika ställen som accepterar kupongerna. Det ger dem en stor känsla av att få ett fynd.

Men dessa är inte freebies: du betalar för dem. Kostnaden för systemet betalas av fraktionellt öka priset på allt du köper. Beväpnad med denna kunskap kan du försöka få högsta värde från systemet. Dock om du inte gör allt för att dra nytta av belöningar, betalar då du dyrt för något som du får lite värde från.

5. PENSIONER FÖR RÅDETS PERSONAL

Enligt centrum för studier av politik, är £1 i varje £4 du betalar kommunalskatt plöjde rakt in i betalar pensionerna för pensionerade kommunernas personal. Det är en totalt 5,7 miljarder £ förra året. I Skottland är situationen ännu mer extrem - eftersom nästan hälften av rådets skattepengar spenderas på dessa pensioner.

6. BRÄNSLE LEVY

Vi alla vet att en del av vad vi betalar för bensin går till regeringen, men storleken på denna dolda kostnad kan komma som något av en överraskning: runt 60p i varje £1 du spenderar på macken är skatt. UHY Hacker unga säger att detta innebär att Storbritannien har de högsta bränsleskatterna i världen.

7. ALKOHOLSKATTEN

Skär ett eller flera element av alkoholskatten har varit George Osbornes favorit sätt att få lite glädje till sina budgetar. Men medan 1 p bort pris om en pint öl är tekniskt en skattesänkning, skall punktskatten på alkohol är fortfarande imponerande rejäl.

Skatten på en flaska vin är £2,05, starkvin är det £2,73 per 75cl, är £3.41 per 70cl sprit och öl är det 43p per pint. Du måste också ta hänsyn till att det finns skatt när alkohol importeras också, och då moms på toppen. Det är inte konstigt att värdet av vinet i flaskorna oftast köpte i brittiska snabbköp handlar om småpengar.

Comment Stream