eReviews Dyman Associates Publishing Inc

Bokrecension: Krymper: den Untold berättelsen av psykiatri (och Antipsychiatry) blir berättade

När en faktabok av någon i makt, som krymper: The Untold Story för psykiatri av tidigare amerikanska psykiatriska föreningen ordförande Jeffrey Lieberman innehåller en beskrivning av släppa syra som du vet att du för ett roligt läsa.

Min [LSD] resa åstadkom en varaktig insikt, dock - som jag fortfarande tacksam för i dag...Jag förundrades över faktumet att [om] sådan otroligt minut belopp av en kemikalie... kunde så dramatiskt förändra min kognition, kemin i hjärnan måste vara mottagliga för farmakologisk manipulationer på andra sätt, bland annat sätt som kan vara terapeutiskt.

Detta är en kort, informativ, mycket läsvärda historia av psykiatrin, och de verktyg psykiatrikerna har använt över tiden. Det är både en hyllning till vetenskap och exponera av pseudovetenskap används för att motivera den massiva felsteg--definiera homosexualitet som en psykisk sjukdom och med feber och inducerad comas för att "bota" psykisk sjukdom.

Lieberman, den ultimata industri insider, eftertänksamt beskriver hur, "driven av medkänsla och desperation, asyl-era läkare utarbetat en rad audacious behandlingar som idag framkalla känslor av motvilja eller ens upprördhet över deras uppenbara barbari" och "yrket som jag har ägnat mitt liv är fortfarande den mest misstrodda, fruktade och denigrated av alla medicinska specialiteter."

Medan andra böcker har briljant höra bitar av historien, som Dr E. Fuller Torrey freudiansk bedrägeri och amerikanska psykos, denna boken samlar bågen av rörelse, som beskriver roll och plats i vansinniga hospitalen genom födelsen av Psykofarmakologi, brain imaging teknik, neurovetenskap och genetik. De bästa delarna av boken beskriva uppgång och fall av teorier som förespråkats av Freud och hur de omintetgörs verklig vetenskap och beskrivningen av motiven bakom några av organiserade psykiatrins mest barbariska metoder.

Avsnittet om utveckling och olika synsätt i utveckla de flera iterationerna av Diagnostic and Statistical Manual (DSM) som ursprungligen definierats 106 psykiska sjukdomar och idag definierar nästan 300 psykiska sjukdomar är välgjord och mycket informativt. DSM är en kritisk lunta eftersom som Lieberman påpekar

DSM dictates the payment of hundreds of billions of dollars to hospitals, physicians, pharmacies and laboratories by Medicare, Medicaid, and private insurance companies. Applications for academic research funding are granted or denied depending on their use of the manual's diagnostic criteria, and it stimulates (or stifles) tens of billions of dollars' worth of pharmaceutical research and development.

Till skillnad från Dr Allen Frances, som i spara Normal, hävdar att delar av DSM i huvudsak "diagnoser normalitet", försvarar Dr Lieberman till stor del manualen. Jag tenderar att hålla med Dr Frances. Till exempel är en av de 300 sjukdomarna i DSM Post Traumatic Stress Disorder (PTSD). Lieberman rapporterar att efter första världskriget, "shell shock," föregångaren till dagens PTSD, identifierades av "kraftig svettning, muskelspänningar, tremulousness, kramper, illamående, kräkningar, diarré, och ofrivillig avföring och urinering" och att "andra symtom på shell shock läsas som en uppsjö av neurologisk dysfunktion: bisarra gångarter, förlamning, stamning, dövhet, stumhet, skaka, beslag-liknande passar, hallucinationer, nattskräck och ryckningar." Jämför det till idag. Tack vare det APA DSM, mardrömmar, ångest, är tillbakablickar och ett påstående som du har det nästan allt som behövs. Som ett resultat, har de med allvarliga former av PTSD, att stå i överensstämmelse med alla andra.

Med tanke på det stora jobbet boken gör på riva Freud, det verkar förfalla till ren-freudianska teorier när man beskriver orsaken till PTSD, positing "en annan orsak till den öka förekomsten av bekämpa trauma [i Vietnam veterans] var tvetydig motiven bakom kriget...Tvetydighet i en soldats motivation för att döda en rådgivande verkar att intensifiera skuldkänslor." Kanske. Men det är inte vetenskap, det är Freud.

Boken begränsar avsiktligt sig till psykiatrin och vad psykiatriker gör, inte möjligheten för patienter att få effektiv behandling. Dag, gå delvis till följd av vad APA gjorde med DSM, liten allmänhetens uppmärksamhet eller medel till att hjälpa människor med allvarliga psykiska sjukdomar. Som rep Tim Murphy (R. PA) har konstaterat i ett lagförslag som Lieberman stöder har psykisk hälso-industrin istället beslutat att förbättra psykisk hälsa, bekämpa stigmatisering och fokusera på en mängd andra metoder som har ersatt en värdelös rasar en freudiansk soffan som de icke evidensbaserade metoderna rättsligt. Men det är anledning till en annan bok.

Comment Stream