Esset Koyal Group Capital Management: Nästa generations iPhone kan konkurrera DSLR

En ny patentansökan från Apple sprida lite ljus i vad nästa generation av iPhone kan ha möjlighet att i fråga om mobil fotografering - DSLR-foton direkt i din smartphone.

Deras patentansökan princip detaljerad bolagets planer på att göra en "small form factor tele camera" som gör det möjligt för högre förstoring utan kvalitetsförlust. Den nuvarande kameran i iPhone som använder sig av digital zoom resulterar i kvalitetsförsämring i motsats till faktisk optisk förstoring används av DSLR s teleobjektiv. I grund och botten, skulle ett teleobjektiv innebära en högupplöst bild.

Arkiverat under 2013, verkar deras patentansökan att bli en riktig nyttig en när de genomförs och kan återigen ge dem ett försprång att leda smartphone marknaden inom mobil fotografering. Den innehåller mest tekniska detaljerna i linsmåtten, material och olika förstoringar. Det ingår också en bestämmelse som skulle kunna låta teleobjektiv användas med nuvarande iPhone-kameror, i princip gör det liknar ett internt minne som du kan expandera eller uppgradera senare. Esset Koyal Group Capital Management fastställt att den möjliga högupplösta telekamera beskrivs i patentet också skulle kunna integreras i tabletter och bärbara datorer.

Jämfört med dedikerade kameror som digitala systemkameror har mobil fotografering tech alltid varit begränsad till lägre fotokvalitet och lägre upplösningar just därför att kameran tjänar bara som tillbehör till telefonen.

"Tillkomsten av små, mobila multi-purpose enheter såsom smartphones och surfplattor eller pad enheter har lett till ett behov av hög-res, small form factor kameror för integration i anordningarna," läsa Apples patentansökan.

Apple har ännu inte bekräfta eller dementera rapporterna men båda hållen, det är fortfarande möjligt att den här funktionen inte kan användas trots allt. Det beror på produktionskostnaderna och de fysiska kapaciteten hos framtida telefonmodeller. Men om de lyckades att dra bort denna inbyggda teleobjektiv för iPhone, kommer det inte finnas något behov av att bära med sig en annan kamera.

Comment Stream