Luau feest

Gemaakt door Claire, Michelle en Zoe

Een Luau feest werd oorspronkelijk gevierd op Hawaii. Maar je kan nu zelf ook een Luau feest geven. Centraal staan daarin de hoela rokjes en de bloemenkettingen. Het is ook gebruikelijk om vers fruit te hebben zoals kokosnoten en ananassen. TIP: Het is wel handig om fruit te hebben wat lang goed blijft. Dit doe je op meestal op een Luau feest: limbo dansen, dansen, tropisch eten en drinken zoals ananas en cocktails eten en drinken.  

Bij ons kraampje kun je verschillende gerechten en drinken halen: cocktails, broodstengels, chocoladetaart met kokos en stukjes ananas. Wij hebben deze gerechten gekozen omdat het met een Luau feest  te maken heeft. Cocktails zijn tropische drankjes. Kokos is ook heel tropisch, en chocola is heel lekker dus vandaar de chocoladetaart met kokos. En omdat een Luau feest een tropisch feest is.En broodstengels zijn gewoon lekker. Ananas heeft te maken met ons zelfbedacht feest: het ananas feest.

Hieronder kun je het recept vinden van onze cocktail voor 1 persoon.

benodigheden: citroen - suiker - siroop - glazen - parapluutje.

1. Je pakt een glas en snijd de citroen door midden. Dan pers je het sap uit de citroen en tegelijkertijd smeer je het sap op de rand van het glas.

2. Daarna doe je siroop in het glas en daarna doe je er water bij. TIP: als je blauwe siroop en ijsklontjes in het glas doet krijg je meer een tropische cocktail.

3. Daarna snijd je van de overgebleven citroen een dun plakje af en doe dat op het glas. Als je wil kan je er daarna ook een parapluutje in doen.