Your Headline

Tardes con Margueritte

Activitat 2: un llibre

5 de maig de 2014

Després d'haver llegit Tardes con Margaueritte crec que és un llibre que qualsevol mestre o persona que estigui relacionada amb l'educació d'infants s'hauria de llegir. Crec això perquè l'autora, Marie-Sabine Roger, d'una forma molt senzilla i des de la queixa que fa en Germain, al principi cansat, fastiguejat i inconscientment, al final ja d'una manera totalment deliberada deixa entendre que moltes de les coses que li passen és principalment pel fet que durant la seva infantesa ningú, ni família ni escola ni amics, li havia donat l'efecte necessari que qualsevol infant necessita.

Dit això, el què extrec d'aquest llibre com a futur professor és que el primer que hauré d'aconseguir és que tots els infants se sentin valorats, estimats i que mai creguin que no podran fer qualsevol cosa abans d'haver-ho provat i insistit moltes vegades.

Amb la forma de ser com a professor el llibre m'ha donat dues idees de com aconseguir que els i les alumnes els agradi aprendre. La primera, és fer la classe amb la il·lusió d'anar a descobrir un tresor i que ells i elles, se sentit atrets i vinguin a veure que passa però mai  obligant-los a fer res que no els vingui de gust. Que és el que passa amb protagonista de  la història. De petit ningú li havia despertat l'interès per la lectura ni per fer-se preguntes de perquè passen les coses. Aquí és on apareix Margueritte i sense menysprear a en Germain pels comentaris ni per com parla ni pels seus actes poc a poc li va despertant la curiositat per la lectura i del perquè de moltes coses que li passen.

La segona, parafrasejant el mateix llibre, aconseguir ser un com un bon agricultor que encara que tingui un terreny poc fèrtil si hi dedica les hores i els esforços suficients  podrà aconseguir que hi creixin les verdures i recollir els fruits fer-ho amb els alumnes. Encara que siguin més aviat poc espavilats o tinguin l'etiqueta de mal alumne sempre hi haurà la possibilitat d'aconseguir que millorin ja no els resultats en sí, sinó en l'aprenentatge.

Oriol Raventós Mas

Comment Stream