Financial Review Corliss Group Online Magazine: Amerikanerna har begransat finansiellt kunskap, sager undersokning

En ny undersökning tillstånd av femte tredje banken och utförs av forskning nu, avslöjar att amerikanerna har begränsade ekonomiska kunskaper och stabilitet, baserat på The Corliss Group online magazine rapporten.

Undersökningen genomfördes från 5 mars till 17 och hade 1,068 respondenter.

Nittio procent av amerikanerna visste att personer under 50 års ålder kan ge bidrag upp till $ 18 000 per år till en 401 (k) plan.

57,9% av de tillfrågade sade de var ekonomiskt kunnig och 38,5% förstås den effektiva räntan (APR) på deras primära kreditkort.

60% har dessutom inte tillräckligt besparingar att överleva under minst 6 månader.

En certifierad finansiell planerare Eric Meermann, som är baserad i Scarsdale skulle ärva, N.Y., sade att finansiell information är verkligen en stor oro och baserat på undersökningen, det är inte fokus på nästan tillräckligt.

55,8% av de tillfrågade visste vad en kredit värdering åtgärder. Meermann säger att du bör ha ett fokus på att få en bra kredit värdering om du vill kunna utföra många saker som en hel del amerikaner anser viktigt. Helt enkelt eftersom de bättre krediten du har, den bättre villkor och de avgifter som du kan få på din skuld.

Påfallande, visste bara 13,3% av den yngre generationen det högsta belopp som de kunde sätta in en 401 (k) plan för året. Detta indikerar att luckorna i ekonomi och kunskap bland Millennials var också förvånande.

Stacie Haas, en taleskvinna för femte tredje banken säger att när hon var yngre, skulle hon se hennes föräldrar balansera deras checkhäfte och faktiskt kommer att banken göra en betalning.

Hon tycker att du ser inte det längre, och hon tycker också att barn dessa dagar inte växa upp bevittnar den dagliga driften av pengar. Det händer bara runt dem eller inuti mobiltelefon eller laptop.

"De förstår inte det finns en verklig ledningsnivå till detta. Du inte bara göra det och spendera den."

Femte tredje bankens senior vicepresident för gemenskapen och ekonomisk utveckling, Camino Smith säger att yngre människor inte kommer att förstå finansiella frågor i skolan om de inte uppnå det i hemmet, eftersom skolorna oftast inte har mycket av finansiell information kurser eller teman inom läroplanen.

Femte tredje Bank ger olika typ av finansiell information program som "unga bankers club" som har utbildat tusentals femte-klassare om fördelarna med att upprätthålla en budget och andra riktlinjer när det gäller pengar.

Ett annat program instruerar vuxna hur man betalar för ett hem, samt pension och högre utbildning.

Smith tillade att det många Baby Boomers pension som inte är beredda för pensionering, och på något sätt kommer de att behöva stödjas eller minska sin levnadsstandard. Och det är inte bra för ekonomin eller landet som helhet.

Han menar också att om individer gör ekonomiska läskunnighet mer av en prioritet i utbildningssystemet, det kan verkligen hjälpa nästa generation och kommande generationer.

För mer information och uppdateringar kontrollera våra Corliss Group Online Financial Mag Blogspot eller kan du följa oss på Twitter @CorlissGroupMag.

Comment Stream