Financial Tips Corliss Group Online Magazine: Pensionering - Planering Tips för singlar

Förbereda för pensionering är svårt nog när två människor i det tillsammans. När du är på din egen, kan det vara ännu svårare.

Många amerikaner kommer att leda till pensionering solo av olika anledningar, naturligtvis inklusive döden av en make, skilsmässa och förändrade livsstilar. I den 2013 US Census var cirka 54% av kvinnorna 65 eller över ogifta, och 27% av männen.

Det är en massa människor, och deras situationer varierar kraftigt. Men något äldre singlar tenderar att ha gemensamma finansiella rådgivare säga, är att deras pensionering planering behov kan vara mycket olika från de av gift kamrater – och att många av dem är oförberedd.

I själva verket säger en studie av Rand Corp att enstaka personer är mycket större risk att inte spara tillräckligt för Pension än gifta par. Studien av forskare Michael Hurd och Susann Rohwedder, funnit att 20% av gifta par kommer inte att spara tillräckligt för pensionering, men att vissa 35 procent av ensamstående män och 49 procent av ensamstående kvinnor kommer in pension ekonomiskt oförberedda.

De skäl som kör allt. För en finns det mer krafter nafsa bort på deras inkomst och disponibla resurser. För nyligen blivit änka eller frånskilda säga rådgivare att boendekostnader kan hoppa som en andel av inkomster och att vissa inkomster strömmar kan bli mindre förutsägbar. En enda persons levnadskostnader är inte, som vissa kanske tror, 50% av ett par. Det kan vara 60% till 80% av ett par – eller ens samma – om inte den enda personen minskar boendeutgifter avsevärt, kanske genom nedskärningar eller lever med en rumskamrat — något AARP forskning visar att 40% av de vuxna kommer att överväga.

Färre skattelättnader

Dessutom om singlar ofta miste skattelättnader (arkivering gemensamt, till exempel) som är tillgängliga för gifta kamrater. Som de ser ut framåt, rådgivare säga, uppfattar singlar också ett större behov av att betala för dyr långsiktiga försäkring i avsaknad av en make-som-vaktmästare, som kan komma på alternativkostnaden för investeringar.

Rädslan för outliving sitt pensionssparande är en gemensam nämnare för ensamstående kvinnor, som tenderar att överleva ensamstående män. Det är en oro som ofta hört av Colin Drake, en avgift-bara certifierad finansiell planerare med Drake rikedom i San Francisco.

Finansiell planering standardmodeller föreslår att pensionärer kan vanligtvis ut 4% av sina portföljer som börjar vid 65, justera tillbakadragandet uppåt över tiden för inflationen, och inte överleva sina medel, säger Mr Drake. För enstaka kvinnor i pension, säger han, kan det vara klokare att starta med ett lägre uttag – kanske 3,5%.

Skatteexperter tillägga att enda vuxna ofta utmaningar brantare skatt än sina gifta kamrater, särskilt som de nära pensionsåldern. Utan skattelättnader för barn, en make befrielse, och ingen som inser fördelarna med arkivering gemensamt, kan singlar ta en ganska stor skatt punch under topp tjäna år.

"För att minska skatten bettet, jag råda mina enda vuxna klienter som äger sina egna företag eller har sidan företag och frilansande inkomst för att ställa in ett solo 401 (k)," säger Dean Ferraro, inskrivna agent med Authoritax, en Mission vy, Kalifornien, företag som förbereder skattedeklarationer och representerar skattebetalarna i IRS revisioner. Mr Ferraro noterar att 2014 bidrag gränser för solo 401 (k) s $52.000 och $57,500 för dem över 50 års ålder. Bidragen består av lön uppskov (maximalt $17.500) och en vinstdelning distribution (tills $52.000 eller $57,500 gränsen nås).

Singlar måste vara smart om planering för uttag från sina återlösningskonton när de har slutat arbeta, säger experter. Medan uttag från traditionella individuella återlösningskonton beskattas som vanlig inkomst, beskattas uttag från Roth IRAs inte. Av denna anledning kan det vara klokt för en enda person att flytta en del av medlen till Roth produkter före ålder 70½. Eftersom traditionella IRAs kräver att vuxna börjar att återkalla en minsta distribution (baserad på en andel av totala tillgångar) vid ålder 70½, kan pensionärer med stora tillgångar i en traditionell IRA bli förvånad över de höga skatt konsolerna.

Glenda Moehlenpah, en certifierad finansiell planerare för finansiella broar i Poway, Kalifornien, berättar om ett par som hade socked bort $3 miljoner och antog att hustrun skulle överleva sin äldre man. Men när mannens hustru dog första, hans obligatoriska minsta IRA distributioner och socialförsäkringsavgifter uppgick till mer än $200.000 årligen — mer än han behövde för att leva på – och ådrog sig en större skatteutgifterna än de skulle ha ett par. Om han hade konverterat en del av dessa tillgångar till en Roth 401 (k) innan 70½, Ms. Moehlenpah säger, kan han ha skyldig mindre i skatt. Det är värt att diskutera med skatterådgivare de möjliga fördelarna med en överrullning och vad de skattemässiga konsekvenserna skulle vara.

Dan Sudit, en Seattle-baserade finansiella rådgivare och regionala market manager på BMO Private Bank, beskriver en liknande situation som en klient med cirka 3 miljoner dollar i tillgångar gjorde en $500.000 Roth konvertering innan du slår 70. Så sänkte hans krävs minst distribution från intervallet $100.000-till-$120.000 i intervallet $80.000-till-$100,00 och sänkte hans skattetrycket betydligt.

Allas situation är annorlunda, naturligtvis. Cindy Pestka, en 54-årig regulatoriska-frågor chef på en Seattle-området medicinsk-företag, har varit enda hela sitt liv och har räddat konsekvent i planer arbetsgivare 401 (k). Hon hyr ut en del av sitt gamla hantverkare hem för extra inkomst, och inte planerar att förlita sig tungt på Social trygghet, som hon uppskattar kommer att utgöra 30 procent eller mindre av sin pensionsinkomst.

Men trots hennes ansträngningar, en finansiell rådgivare nyligen berättade hon kan behöva arbeta längre än hon hade planerat – kanske till 72, kontra hennes sena 60-talet — att tillräckligt finansiera hennes pensionering år. Hon nu överväger om portfölj flyttar eller nedskärningar kunde förkorta sitt arbetsår.

"Jag blev mycket förvånad," säger hon. "Jag vill gå i pension medan jag fortfarande har energi för att njuta av mitt liv."

Fler överraskningar

För pensionärer som är nyligen frånskild, planerare säga, kan det finnas andra överraskningar också. Tillgångar som underhållsbidrag och livförsäkringar-bli mindre tillförlitliga källor av inkomst. Underhållsbidrag som utformats för att täcka en tidigare make för liv, till exempel kan torka efter döden av den tidigare make som betalade. Dessutom bestämma ägarna av livförsäkringar-som stödmottagarna är; Således får singlar som inte blir ägare på en gemensam politik finna sig utan fördelar om en fd ändras stödmottagarna.

Det kan vara förbisedd fördelar för divorcées, emellertid. Många inser inte att de kan vara berättigade till en ex-makens sociala förmåner, till exempel om äktenskapet varade i ett årtionde. En frånskild make kan göra detta även om ex gift om sig, och som inte påverkar den ex förmåner.

Ms. Moehlenpah säger en sådan strategi kan ge bron inkomst som kan uppskjuta samling av sociala trygghetsförmåner, och därmed öka de fördelar som mottar. Ja, vissa människor väljer att fördröja samla sina förmåner fram till 70 års ålder.

Corliss Group Online Financial Mag är en aktiebörs utbildning webbplats för att lära nybörjare hur man handel aktier. Corliss grupp Online finansiella Mag gör detta på ett sätt som är lätt att förstå och använder endast relevant och väsentlig information krävs att handla aktier på börsen.

Corliss Group Online Financial Mag bildades på grund av aktie-marknaden-relaterade webbplatser som förmedlar de steg som krävs för att börja handla tryggt; Således vår steg för steg guide till att köpa aktier.

Comment Stream