The Koyal Group Info Mag Review - Från Science Fiction till verkligheten: utvecklingen av artificiell intelligens

En gång var bara en illusion av några våra mest berömda science fiction-författare, artificiell intelligens (AI) tar rot i vår vardag. Vi är fortfarande några år från att ha robotar på våra minsta vink, men AI har redan haft en djupgående inverkan på mer subtila sätt. Väderprognoser, e-post spamfiltrering, Googles Sök förutsägelser och röstigenkänning, sådan Apples Siri, är alla exempel. Vad dessa tekniker har gemensamt är maskin-algoritmer som möjligt för dem att reagera och reagera i realtid. Det kommer att vara växtvärk som AI teknik utvecklas, men den positiva effekten det har på samhället när det gäller effektivitet är omätbar.

En lektion i historia

AI är inte ett nytt koncept; dess berättande rötter går redan grekiska antiken. Det var dock mindre än ett sekel sedan att den tekniska revolutionen tog fart och AI gick från skönlitteratur till mycket rimliga verkligheten. Alan Turing, Brittisk mathematician och WWII kod-brytare, är allmänt krediteras som en av de första som kommer upp med idén om maskiner som tror 1950. Han skapade den Turingtestet, som fortfarande används i dag som ett riktmärke att bestämma en maskins förmåga att "tänka" som en människa. Men hans idéer var förlöjligas på gång, de satt i rörelse, och termen "artificiell intelligens" in populära medvetenheten i mitten av 1950-talet, efter Turing dog.

Amerikansk kognitiv forskare Marvin Minsky plockade upp AI facklan och grundade Massachusetts Institute of Technology's AI laboratorium 1959, och han var en av de ledande tänkarna i fältet genom 1960- och 1970-talet. Han rådde även Stanley Kubrick på "2001: A Space Odyssey," släpptes 1968, som gav världen en av de bästa representationerna av AI i form av HAL 9000. Ökningen av den personliga datorn i 1980-talet väckte ännu mer intresse för maskiner som tror.

Men det tog ett par decennier för människor att erkänna den verkliga kraften i AI. Hög profil investerare och fysiker, som Elon Musk, grundare av Tesla, och Stephen Hawking, fortsätter samtalet om risken för AI teknik. Medan diskussionen visar ibland möjliga domedagsscenarier, finns det ett samförstånd att när den används för gott, AI kan radikalt förändra loppet av mänsklighetens historia. Och det är särskilt sant när det gäller stora data.

Själva förutsättningen för AI teknik är dess förmåga att ständigt lära sig från de uppgifter som samlas in. Ju mer data det är att samla in och analysera genom noggrant utformad algoritmer, desto bättre blir maskinen att göra förutsägelser. Inte säker på vilken film att titta på ikväll? Oroa dig inte; Netflix har några förslag för dig baserat på dina tidigare erfarenheter av visning. Inte känner för att köra? Googles arbetar på en lösning för det också, inredningar upp miles på dess förarlösa bilen prototyp.

Business effekten

Ingenstans har AI en större inverkan i början av 2000-talet än på kontoret. Maskininlärning teknik driver ökar produktivitet aldrig tidigare sett. Från arbetsflödesverktyg att trenden prognoser och även hur varumärken köpa reklam, förändras AI sättet vi gör affärer. I själva verket blev ett japanska riskkapitalbolag nyligen det första företaget i historien att nominera en AI styrelseledamot för sin förmåga att förutse marknadstrender snabbare än människor.

Big data är en guldgruva för företag, men företag drunknar nästan i det. Men har det varit en primär drivrutin för AI framsteg, maskininlärning teknik kan samla in och organisera stora mängder av information för att göra prognoser och insikter som är långt utöver funktionerna i manuell behandling. Inte bara gör det öka effektiviteten, men det minskar dramatiskt sannolikheten för att ett avgörande misstag kommer att göras. AI kan upptäcka oregelbundna mönster, till exempel filtrering av skräppost eller betalningsbedrägerier och alert företag i realtid om misstänkta aktiviteter. Företag kan "träna" AI-maskiner att hantera inkommande kundsupport, minska kostnaderna. Det kan även användas för att optimera den försäljning tratten genom scanning databasen och söka på nätet för framtidsutsikter som uppvisar samma köpa mönster som befintliga kunder.

Det finns så mycket potential för AI utveckling som det blir svårare att föreställa sig en framtid utan den. Vi ser redan en ökning i arbetsplatsen produktivitet tack vare AI framsteg. I slutet av årtiondet, AI blir vanligt i vardagen, oavsett om det själv driver bilar, mer exakt väder prognoser eller utforskning av rymden. Vi kommer även se-maskininlärning algoritmer används för att förhindra cyberterrorism och betalning bedrägeri, om än med ökande offentliga debatten över privatlivet konsekvenser. AI har också en stor inverkan i hälso-och framsteg på grund av dess förmåga att analysera stora mängder av genomisk data, vilket leder till mer korrekta förebyggande och behandling av sjukdomstillstånd på en personlig nivå.

Men förvänta dig inte en maskin övertagande någon gång snart. Så lätt som det är för maskin-lärande teknik själv förbättra, vad den saknar är intuition. Det finns en gut instinct som inte kan replikeras via algoritmer, att göra människor en viktig pusselbit. Bäst vägen framåt är för människor och maskiner att leva harmoniskt, lutande på varandras starka sidor. Reklam är ett perfekt exempel, där maskiner nu gör mycket av inköp genom programmatiska utbyten att maximera avkastning på investeringar, tillåter annonsörer att fokusera på att skapa mer engagerande innehåll.

Medan tidiga science fiction-författare kunde ha förväntat oss mer från AI i detta skede, är resten av världen allmänt nöjd med våra framsteg. Inte alla är ju redo för humanoid robotar eller självlärande rymdskepp.

Comment Stream