Investing Guide at Deep Blue Group Publications LLC Tokyo

5 avanserte arbeid hjemmefra svindel og hvordan å oppdage dem.

To venner var nylig fanget opp i en arbeid hjemmefra svindel, men deres hadde en ny vri.

Begge oppdaget at en svindler brukt navnet å legge inn ledige stillinger på Elance-oDesk, en populær jobben oppføringer nettstedet for online freelance arbeid. Svindler brukes deres faglige omdømme-CV, foto, portefølje området, både å anmode om arbeid og til å ansette folk til å gjøre skrive for dem. Bare oppdaget sin ufrivillige deltakelse i svindel når både potensielle entreprenører og arbeidsgivere kontaktet dem direkte.

Arbeide hjemmefra svindel var oppført som topp Internett kriminalitet i 2011 av Internet Crime Complaint Center. Nyere undersøkelser har ikke brutt ut kategorier på samme måte, men det ser ut som gamle "$$$ arbeid hjemmefra! $$$" svindel er levende og godt, hvis ikke så tydelig. På grunn av hvordan usofistikert forbi ordninger, arbeidssøkere vet ikke hvordan å få øye på de nyeste videreutviklinger.

"Arbeidssøkere har vokst følsom for typiske advarselen tegn på falske stillingsannonser, så svindlere har utviklet sin taktikk for å lure dem," sa Sara Sutton Fell, grunnlegger og CEO av FlexJobs, et nettsted for telecommuting, fleksibel planlegger, deltid, og freelance jobber. "For å sikre en sikrere jobb søkeopplevelse, dagens arbeidssøkere trenger å være klar over hvordan jobbsvindel har modnet så de kan tilstrekkelig beskytte seg."

Her er fem subtile jobb svindel teknikker, samt tips om hvordan å beskytte deg selv fra dem.

1. falske nettadresser.

Denne svindelen er rundt som vanlig som du kan forestille deg: du ser et arbeid-from-home-liste fra et velkjent firma.

Svindel oppdagelsen tips: Kontroller at webadressen mot en som du søker på nettet. For eksempel, tilbake i 2012 brukt en svindel web adresse cnbs4newsworld.com, som synes å være knyttet til CNBC. Men vil en rask Internett-søk avsløre at CNBC ikke bruk det url. (Og alle koblingene i den førte til et nettsted som heter hjem Business System.)

Andre vanlige varianter på dette svindel eller legge til "inc" web navnet eller slutter url med ".net."

En annen måte å beskytte deg mot denne svindelen er å sammenligne jobbannonse med de på selskapets hjemmeside.

2. bli kontaktet direkte av et selskap du har aldri kontaktet deg.

Dette, igjen, er en ganske run-of-the-mill rutine: et selskap kontakter deg via LinkedIn LNKD -0.83% tilbyr deg en arbeid hjemmefra posisjon. Jeg har også blitt rekruttert gjennom LinkedIn jobber på helt legit selskaper, så det kan være veldig lett å falle i denne fellen.

En person som falt for denne svindelen ble tilbudt en bedre betalende stilling og bedt om å starte arbeider der følgende uke. Offeret gjorde, og etter to uker og to dager, selskapet kunngjorde de besluttet å "gå i en annen retning" og forsvunnet, slik at offeret mer enn $1000 i rødt.

Svindel oppdagelsen tips: Kontaktes ut av det blå av et selskap du har aldri brukt til eller hadde tidligere interaksjon med er et rødt flagg, spesielt hvis de ber deg om å gi mindre enn det typiske to ukers varsel på jobben. I dette tilfellet svindlere gi en kort frist og tilbyr en betydelig økning i lønn som gjør det vanskelig for offeret å tenke kritisk om tilbudet.

3. gjennomføre intervjuer via nettprat.

Din nye arbeidsgiver ber for intervjuet av chat-igjen, en annen tipoff som stammer fra en virkelige praksis. En god venn av meg var faktisk intervjuet hurtigmelding for jobben han nå har på en varm, buzzworthy selskap.

Svindel oppdagelsen tips: Hvis en selskapet bare kommuniserer med deg via online chat, som kan være en indikasjon på at det er falske. Hvis en arbeidsgiver ønsker å kommunisere på den måten, spør du snakker via telefon, og også være sikker på å gjøre noen andre online sleuthing og kontroller webadressen.

En annen hint her ville være feil i grammatikk og tegnsetting, eller svindler tilbyr informasjon, som alder, som er vanligvis forbudt av menneskelige ressurser avdelinger.

Den mest åpenbare delen av denne typen svindel er når du blir tilbudt jobben, lovet at datamaskinen selskapet utstedt kommer snart, og bedt om å sende en betaling på forhånd for forhåndsinstallert programvare via Western Union WU +0.72% eller sjekk.

4. mangel på verifiserbar informasjon.

Noen ganger et selskap vil ha en legitim nettside, men det bare gir en anonym forespørsel hengivelse blankett og ingen annen form for kontakt.

Svindel oppdagelsen tips: Be om annen kontaktinformasjon, og kontroller at separat via online søk. FlexJobs har også en database med pre-screenet selskaper som tilbyr arbeid hjemmefra muligheter.

5. blir bedt om å gi din privat bankinformasjon.

I 2012 hjalp Federal Trade Commission refundere $2,3 millioner ofre som hadde vært snookered av en arbeid hjemmefra svindel av et selskap som brukt navnene Google GOOGL -0.17% Money Tree, Google Pro og Google skattekisten. Det var ikke tilknyttet Google. Falske selskapene lovet ofre at de kunne tjene $100,000 i seks måneder etter bestilling en arbeid hjemmefra kit for en $4 frakt-hva var ikke avslørt var at de ville også bli belastet $72 per måned.

Svindel oppdagelsen tips: Blir bedt om å gjøre en liten investering for å få en stor sum penger høres for godt ut til å være sant, og det er. Hvis du blir bedt om å dele bankinformasjonen forhånd, enten det er for å betale for et kit som vil hjelpe deg å arbeide hjemmefra eller andre tilsynelatende legitime grunner, er det sannsynligvis en svindel.

Comment Stream