הצבוע המפוספס

צבוע המפוספס שייך למשפחה קטנה ומצומצמת בשם הצבועיים,הוא חיה שמצויה באפריקה, , במזרח התיכון (גם בישראל) ובהודו. הצבוע המפוספס נמצע כעת במצב שימור הקרוב לסכנה .הצבוע ניזון מפגרים ולעיתים גם מפירות וחרקים. הגורמים העיקריים למותו של הצבוע המפוספס הם- דריסה, ירי, הרעלה, פינוי הפגרים המזינים את הצבוע   המפוספס.  

בתמונה זו ניתן לראות את תחום התפוצה של הצבועים המפוספסים

הוא בעל חיים טורף, הטורף הגדול בישראל.

הצבוע פעיל בלילה, בחיפוש אחר מזון, הוא יכול ללכת מרחקים עצומים כדי למצוא מזון (פגרים), הצבוע המפוספס חי במערות ומחילות, או בין סלעים גדולים.

משקלו של הצבוע המפוספס הוא כ- 40 ק"ג בדר"כ פחות, ואורכו כ- 110 ס"מ.

לצבוע המפוספס רגליים קדמיות גבוהות מהרגליים האחוריות, ולו גם שיניים חדות וראש יחסית גדול ומסיבי כל זה מאפשר לו לאכול את הפגרים ואת עצמותיהם, ובכך מתמודד עם תנאי המדבר.

הצבוע המפוספס איננו חיה חברותית.

:כעת, נצפה בכמה סרטונים הקשורים לצבועים המפוספסים

בסרטון זה נראה צבוע מפוספס בהרי ירושלים

בסרטון זה נראה סיור בגן הזואולוגי, בסרטון זה, יתמקדו בצבוע המפוספס

לסיום, הצבוע הוא חיה טורפת גדולה, מיוחדת, ואינה חברותית, לצבוע מבנה מותאם לסביבתו ולהתנהגותו.

Comment Stream