Science Fiction

Science Fiction är en genre som kännetecknas av  inslag med vetenskapligt eller teknologiskt innehåll. Genren förkortas t på svenska oftast som sf, på brittisk engelska SF och på amerikansk engelska sci-fi. Genren finns både inom litteratur och film. Ofta handlar det om framtidsskildringar.

Comment Stream

View Older Posts
3 years ago
0

Mary Shelleys Frankenstein sägs ibland vara den allra första Sci-Fi-romanen. Boken gavs ut 1818 och har filmatiserats ett antal gånger.

3 years ago
0

Syftet med att läsa och skriva Sci-Fi kan vara att utforska och tänka till kring hur vår värld och vårt samhälle ser ut och hur det skulle kunna bli i framtiden. Detta är särskilt aktuellt idag med tanke på den snabba teknologiska utveckling vi har. Idag kan vi göra saker hur lätt som helst som vi inte ens hade kunnat drömma om för bara några år sen. Också miljöfrågan gör denna genre särskilt aktuell.

3 years ago
0

Jag tycker att vi ska läsa vars en bok inom genren Sci-Fi och sen berätta om våra böcker i mindre grupper. Ett boksamtal tycker jag kan vara en bra idé för då får alla komma till tals och vi kan inspirera varandra.

3 years ago
0
3 years ago
0

Jag är själv intresserad av Mary Shelleys Frankensteins Monster. Här finns en dokumentär om den som skulle vara rolig att se tillsammans.

3 years ago
0
3 years ago
0

Karin Boyes Kallocain är en svensk science-fiction-roman, väl värd att läsa.

3 years ago
0
3 years ago
0

1984 är en annan välkänd Sci-Fi Roman

3 years ago
0

Här kommer ytterligare några förslag på Sci-Fi-klassiker

Adams, Douglas, Liftarens guide till galaxen
Asimov, Isaac Robot-serien (I, Robot etc)
Boye, Karin Kallocain
Burgess, Antony A Clockwork Orange
Huxley, Aldous Sköna nya värld
Lessing, Doris Canopus i Orgo (serie)
Orwell, George 1984
Shelley, Mary Frankenstein
Vernes, Jules Från jorden till månen