Goodsha.re maakt het delen van producten eenvoudig


Een online tool voor het delen van producten die we niet altijd zelf nodig hebben

Amsterdam, 18 september 2012

Enviu lanceert Goodsha.re tijdens PICNIC Festival in Amsterdam. Goodsha.re is een revolutionaire website waarmee producten gedeeld kunnen worden die we niet altijd zelf nodig hebben. Goodsha.re maakt het eenvoudig om producten binnen een organisatie of betrouwbaar netwerk te delen. Dit betekent dat je toegang krijgt tot producten uit jouw netwerk en dus lagere kosten maakt voor aanschaf (of meer kan doen met hetzelfde budget).

Goodsha.re is een sociaal en duurzaam alternatief voor kopen. Gijsbert Koren, oprichter van Goodsha.re: “Jouw netwerk bezit bijna alle producten die je ooit nodig zult hebben, waarom zou je deze niet met elkaar delen? Stop met het ‘verouderde’ kopen; start met delen!”

Toegang tot producten
“We zijn als maatschappij in een transitie. Gisteren was de standaard om producten te kopen en bezitten. Vandaag de dag is de standaard om toegang te hebben tot producten wanneer we deze nodig hebben”, zegt Koren. Een consument heeft geen behoefte aan het bezitten van een boormachine. Zij wil dat haar prachtige nieuwe schilderij aan haar muur komt te hangen en heeft daarvoor tijdelijk toegang nodig tot een boor. Een automonteur hoeft niet alle tools en reserve onderdelen zelf te bezitten. Hij wil auto’s repareren en heeft snel toegang nodig tot de juiste tools en onderdelen wanneer hij deze nodig heeft. Goodsha.re faciliteert deze toegang, zowel voor consumenten als voor bedrijven.

Start vandaag nog met delen
Consumenten en bedrijven die producten willen delen, kunnen zich gratis aanmelden voor Goodsha.re (www.goodsha.re) en hun netwerk uitnodigen om ook hun producten te delen. Het delen van producten via Goodsha.re is – en blijft – gratis. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om producten te (ver)huren en zelfs om deze te verzekeren tijdens de huurperiode. Voor deze dienst zullen we een klein percentage van de huur als kosten in rekening brengen. Goodsha.re biedt haar diensten en techniek ook aan bedrijven aan die een stand-alone (white label) oplossing wensen.

--

Contact
Gijsbert Koren, oprichter of Goodsha.re
Gijsbert@enviu.org
06-23545094
010-2887970

Over Enviu
Enviu start bedrijven die de wereld veranderen. Deze bedrijven zijn erop gericht op sociale en ecologische problemen op te lossen. Hun producten en diensten verbeteren de kwaliteit van leven van vele mensen op een duurzame manier.

Comment Stream