Harver Health Insurance Group Tokyo News: Sundhedspleje Magnat Bog Tilbyder Radgivning Til Virksomheder, Familier

MIAMI - når en business partner texted Mike Fernandez tyder på, han taler med Earvin "Magic" Johnson om en sundhedspleje plan han var begyndt for mennesker med HIV, seriel sundhedspleje iværksætteren svarede: "der er Magic Johnson?"

Han var ikke sjov. Selvom Miami Heat præsident Pat Riley er en nær ven og nabo, Fernandez følger ikke sport og var ikke bekendt med NBA legenden, der er smittet med HIV. Det tog et stykke tid, før han indså, at "Earvin" og "Magisk" var den samme person.

Fem år senere, Johnson og Riley er mere end blot partnere i simpelthen Healthcare Plan, som sent sidste år aftalte skal erhverves af Anthem Inc. for en pris anslået nær $1 mia. To henvise til hinanden som "familien." Det forklarer, hvorfor Johnson vil være på hånden når Fernandez lancerer sin nyligt udkomne bog onsdag aften.

"Vi begge voksede op fattig," sagde Johnson i en telefon samtale. "Vi begge forstået du var nødt til at arbejde hårdt for at få, hvor vi er i dag. Vi er begge om at give tilbage.

"Det er vigtigt at støtte ham. Helst en ven gør noget for første gang, helst han gør noget udenfor sit rette element, skal du være der for ham."

Bogen- og begivenhed at fremme det - er langt ud over normen for Fernandez, 62, en milliardær, der sagde han modstod skrive det i år, fordi det virkede egoistisk. Efter lobbyvirksomhed fra sin kone, Constance, og flere venner, accepterede han endelig, dels for at sikre sine børn forstå familiens historie i Cuba. Betingelse: overskuddet går til velgørenhed.

"Ydmyget af rejse, liv lektioner for min familie... og med venlig hilsen," væver sammen de to spor af Fernandezs seneste treks-vendte-fundraisers langs Spaniens 508-mile Camino de Santiago og sit liv i USA da Castro-regimet beslaglagt sin fars butikker på juledag i 1964. Det er en bog, der er personlige, ærlig og fyldt med gode råd og erfaringer gennem fiasko, opsat observation, nysgerrighed og en ufejlbarligt respektfuld og praktiske tilgang til erhvervslivet og livet.

To af de tre 508-mile gåture langs den 1000 år gamle pilgrimsrute blev velgørenhed fundraisers, én for United Way, en anden for patienter på Miami children's Hospital. En tredje var en gave til en ven. En fjerde, vil denne sommer, være en familie tur med sin kone, datter og yngste søn, Cristofer.

For mange indvandrere forplanter erindringsbog med velkendte temaer af hårdt arbejde, finansielle konservatisme og taknemmelighed. Hans far, en af 15 børn, arbejdede som en dreng til en onkel, spare nok til at åbne sit eget bageri og derfra, sandwich butikker og andre små virksomheder. Efter forretninger blev beslaglagt, gik familien først til Mexico, derefter til New York. Under sine år på en katolsk skole arbejdede Fernandez rengøring animalske bure til at betale for sin uddannelse.

Resten af hans historie drejninger op og omkring hills før komme - omend midlertidigt - til et topmøde. Efter mindre end et år at studere arkitektur, han forlod college, sluttede sig til hæren, gik til at springe skole og blev tilknyttet den 82nd Airborne Division, hvor han blev forfremmet to gange og degraderet to gange, "alt væsentligt for at spørge, 'Hvorfor' for mange gange." Senest fire år efter forlader hæren, havde han lavet og solgt en forsikringsvirksomhed for $1,4 mio. 29, han havde mistet det hele i en anden virksomhed venture og var $600.000 i gæld. Han flyttede tilbage sammen med sine forældre.

I sin bog, Fernandez detaljer en liste over mangler og fejl, herunder bryder sin første bil den dag han fik det (og sin anden fem år senere), to mislykkedes ægteskaber, millioner af dollars i business tab og sundhedsspørgsmål - herunder to hjerteanfald og kræft.

"Du lære mere af modgang, end du gør fra succes," sagde Fernandez. "Du er nødt til at acceptere fiasko som en nødvendig følgesvend på vejen til slutspillet. Favne det, fordi det betyder, at du presser dig selv. Hvad du lærer fra det ikke vil du glemme."

Hans turnaround har været intet mindre end fænomenal. Selv før de seneste simpelthen sundhedspleje salg blev Fernandezs nettoformue vurderet over $1 mia. Hans firma, MBF Healthcare Partners, ejer Navarro rabat apoteker. Han har syv boliger og en flåde af eksotiske biler - herunder en Bentley, en Ferrari og en Aston Martin - der sjældent går ud af garagen.

"Nogle gange jeg nødt til at knibe mig selv," sagde han. "Hvordan gjorde dette barn fra en lille by i midten af ingenting på en beskidt bugt på kysten af Cuba kommer til at være på et middagsbordet med Pat og Chris Riley og Earvin Johnson og (skuespiller) Michael Douglas?"

Men den vigtigste målestok for hans liv, han siger, er, hvad han giver til andre, ofte anonymt. Årsager har inkluderet Forenede måde, Miami children's Hospital, uddannelsesmæssige udgifter for high school og college-studerende og en $1 million gave til Perez Kunstmuseum Miami. Provenuet fra hans bog vil gå til den tidlige barndom initiativ Foundation, en nonprofit fokuseret på førskoleundervisning, udviklingsinitiativ og skole parathed.

Dave Lawrence, grundlægger af den tidlige barndom initiativ, sagde, "han har givet væk $125 mio. De fleste af, at verden ikke kender. Han er en masse sjovt at være omkring. Men han er også alvorlige og meget målrettet om hvad der er vigtigt i denne verden. Det handler ikke om at være tæt på big shots, hans værdier er virkelig fundamentale."

Fernandez hævder "det ikke er en meget god bog. Jeg er ikke en forfatter."

Første planer drejede sig om en udskrivning af 500; Fernandez forpligtet til at købe 300 af dem, og regnede han ville finde en måde at sælge de andre 200. Han er "chokeret" at næsten 20.000 eksemplarer er solgt allerede.

Sagde Fernandez, "Jeg ved, at alle omkring mig er smartere end mig. Jeg har været velsignet på så mange måder,"- noget, han siger, han forsøger aldrig at glemme. "Jeg har mere respekt for nogen, der arbejder bag skranken (i en restaurant) at tage sig af mine behov end ejeren af virksomheden, fordi de forsøger at komme videre. Jeg har gik væk fra folk på grund af den måde de behandlet en tjener til frokost... Du bliver nødt til at sætte dig selv i en andens sko."

Comment Stream