Hass & Associates Online Reviews: Beskytte din identitet for enhver pris

Durban - identitetstyveri er økende i Sør-Afrika med tyver koster økonomi mer enn R1 milliarder hvert år- og KwaZulu-Natal gir rike utvalg for dem.

Ifølge en fersk studie av kreditt byrå Compuscan, hadde 1 370 tilfeller av identitetssvindel rapportert til den sørlige afrikanske svindel forebygging Service (SAFPS) i slutten av April, med 17 prosent av ulykker i KZN.

Gauteng, Sør-Afrikas økonomiske senteret, har det høyeste beløpet av identitetstyveri (48 prosent) etterfulgt av KZN og Western Cape (10 prosent).

Og ifølge Compuscan, denne turen er trolig fortsette, med tallet forventes å stige over 4 000 innen utgangen av året.

Compuscan direktør, Frank Lenisa, sa trenden var urovekkende.

"Hva bekymrer oss mer er at forbrukerne er ofte uvitende om at de har falt som offer for slik forbrytelse og dette kan ha en negativ knock-on effekt i å få kreditt i fremtiden," sa han.

Ifølge National Credit Regulators nyeste kvartalsvise utgivelse, kreditt byrå skjerm, var det 20.64 millioner kreditt-aktiv forbrukere i Sør-Afrika som på slutten av fjoråret.

"Hver enkelt av disse blir oppfordret til å betale hensyn til trusselen om uredelig aktivitet som kan påvirke deres kreditt poster," sa Lenisa.

Forbrukerne vanligvis bare finne ut de har blitt ofre for identitetstyveri når du sjekker kreditt-rapporten mens søknad om et hjem lån eller bil finans, sa han.

Carol McLoughlin, administrerende direktør i SAFPS, en non-profit svindel forebygging selskap, sa de arbeidet med sine medlemmer - som består av alle store banker, detaljhandel grupper og forsikringsselskaper - spore svindel trender med håp om å hindre dem.

Hennes organisasjon tilbyr også gratis beskyttelse til medlemmer av publikum som har blitt ofre for identitetssvindel, som ID-numre er arkivert på SAFPS databasen under kategorien "Ofre av representasjon" gi dem beskyttelse mot ytterligere forsøk på svindel.

"En kopi av uskyldige offerets ID er skannes og knyttet til posten, slik at medlemmer kan sammenligne sant offerets ID med IDen til eventuelle fremtidige søkere (etterlignere/svindlere) som forsøker å bruke denne samme ID til å åpne konto og sende krav," sa hun.

I noen tilfeller kan detaljer om den faktiske imitatoren også lastes på databasen.

"For eksempel svindler kan bruke hans eller hennes egen mobiltelefon og ID foto når søknad om lån eller åpne en konto med et uskyldig offer navn, ID-nummer og adresse. Disse postene er arkivert under kategorien 'Imitator' på databasen."

Steen kunne ikke si hvorfor KZN opplevde nest høyeste forekomsten av identitetssvindel i landet, men forklarte at hendelser ofte fant sted i en annen provins å der offeret bodde.

"Hver dag vi hører om en ny type svindel eller metoden som brukes av svindlere tilgang til personlig informasjon.

"På slutten av dagen, forbrukere trenger å være langt mer årvåken når gi ut personlig informasjon online og må unngå blir ført bak lyset til å klikke på web linker de mottar via SMS og e-post," sier hun.

"De må makulere unødvendige dokumenter som inneholder personlige opplysninger og alltid sørge for at de godkjenner nettsteder før de fylle ut elektroniske søknader og skjemaer.

Compuscan oppfordret folk til å se sine kredittkort-rapporten regelmessig, sier at hver sørafrikanske var berettiget til en gratis kreditt rapporterer årlig, ifølge National Credit Act.

Til tross for hvor mye kreditt-aktiv forbrukere i landet, bare 14 000 be om en rapport fra Compuscan hvert år.

Compuscan har lansert en personlig online kreditt rapporten portal kalt My kredittsjekk (www.mycreditcheck.co.za) det innrømmer brukernes med gyldig ID-numrene å overvåke deres fullstendig økonomisk historie. Fortsett å lese...