Hass & Associates Online Reviews: Snowden och Pekings kanon

NSA tjuven och empower Kinas Internet censurerar?

Edward Snowden saboterade intelligens funktionerna i USA och dess allierade, och nu vi lära han kan ha gett den kinesiska regimen ett vapen att sprida Internetcensur över hela planeten. Great Firewall, det inofficiella namnet på en uppsättning blockering verktyg, stoppar kinesiska medborgare från att komma åt externa information. De senaste veckorna har Beijing distribuerat en ny offensiv kapacitet, dubbade stora kanonen.

Enligt en rapport från University of Torontos medborgaren Lab liknar stora kanonen Quantum, ett verktyg utvecklat av USA för att spåra potentiella terrorister och brottslingar utomlands. Snowden, tidigare systemadministratör för den amerikanska National Security Agency, avslöjade förekomsten av Quantum för första gången i 2013 när han flydde till Hong Kong och sedan Moskva.

USA använde verktyget Quantum för övervakning, under överinseende av valda ledare. Beijing har hittills använt stora kanonen för att skada det fria informationsflödet bland människor som arbetar för att främja politiska rättigheter.

Stora kanonen Omdirigerad maliciously användare till två anticensorship platser, Github och Greatfire.org. Trafiken var så stor att det kraschade sina servrar, i vad som kallas en "denial of service"-attack. Enligt medborgare Lab riktade kinesiska statskontrollerade servrar här olagligt.

Värre kunde komma. Stora kanonen kan också placera skadlig kod på måldatorn så att Peking för att spionera på användare, skada system eller annars anställa förödelse. Kinesiska hackare har tidigare gått efter politiska fiender som den tibetanska exilregeringen. De har också riktat västerländska företag som Google och Apple att stjäla företagshemligheter.

Snowden gav kinesiska koden för stora kanonen? Han förnekar att dela något med utländska regeringar. Men då han är en vedertagen lögnare, och vi vet inte vad kinesiska och ryska spionen tjänster har kunnat kopiera från vad han stal. Helst varnade han dem för en svaghet som kan utnyttjas.

En South China Morning Post rapport som stora kanonen har varit under utveckling för ungefär ett år är suggestiv. Detta innebär att Kinas hacking byråkrati anpassningar för att producera denna nya produkt snart efter Snowden läckorna.

Det innebär också att i "öppenhet" Snowden och hans medbrottslingar i media kan ha befogenhet en av världens värsta censorer. Detta är ett annat exempel på hur västerländska lämnade misslyckas att skilja mellan sekretess och övervakningsnivå som krävs av demokratier att bevara friheten och som används av diktatorer för att upphäva den.

Pekings alltmer fräck användning av alla verktyg till tystnad kritiker av auktoritära styre kräver hemma och utomlands ett svar från regeringar i väst. Om floden av skadlig kod ner de fiberoptiska kablarna fortsätter, kanske är det dags att villkora Kinas tillgång till resten av Internet på adherence till civiliserade normer.

Comment Stream