HHC helpt Capelle in het zadel

Een kwartier in de eerste helft tegen Capelle speelde HHC zaterdag prachtig voetbal. De 1-0 na 7 minuten was slechts een flauwe afspiegeling van het krachtsverschil. Ook het laatste kwartier van de wedstrijd was HHC de bovenliggende partij. Niet vanwege prachtig voetbal, maar meer door de strijdwijze van Sturm und Drang: met extra aanvallers proberen nog een puntje te redden. Wat uiteindelijk ook lukte, want in blessuretijd bracht nieuwkomer Willem Lanjouw met zijn eerste doelpunt voor HHC de 3-3 eindstand op het scorebord.

Tussendoor liet HHC zich weer eens van zijn slechte kant zien. De spelers begrijpen nog steeds niet dat wanneer je een tegenstander vast hebt je moet doorknijpen. HHC was het eerste kwart van de wedstrijd zoveel beter dat men Capelle niet op adem had moeten laten komen. Slordigheden, tikkie terug, tikkie breed en foute passes hielpen de Zuid-Hollanders weer in de wedstrijd. En daarna liet Capelle zien dat het niet voor niets in de hogere regionen is terug te vinden. Dankzij een schitterende doelpunt van Gerrit-Jan Rothman werd het in de 50e minuut 1-1.

HHC leek daarna weer beter bij de les en nog geen zes minuten later stonden de Hardenbergers dankzij Tiemen van Hezel weer op voorsprong, hoewel daar nogal veel hulp bij nodig was van keeper Nick van der Ploeg. Maar opnieuw zakte HHC terug in het spel van slordigheden, tikkie terug, tikkie breed en foute passes, zodat het geen wonder was dat Capelle op 2-2 kwam en even later zelfs op 2-3. Dankzij het doelpunt van Willem Lanjouw trok Capelle uiteindelijk niet aan het langste eind, maar dat het voor de Hardenbergers zo moeizaam zou gaan had geen supporter na een kwartier spelen verwacht.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 25 oktober. HHC (6e) moet dan op bezoek bij Oranje Nassau Sneek (11e), dat vier punten minder heeft.

Comment Stream