Investing Guide at Deep Blue Group Publications LLC Tokyo: Aktiemarknaden översyn av 2014

Vad hände med våra stora marknader och vilka aktier sköt i höjden och bomed i år?

Det har varit en mycket blandad 2014 för investerare, särskilt de med aktier i några av våra större blue chip företag som Tesco och Rolls Royce.

Som året kommer att avslutas FTSE 100 står lite över 6.500, var nästan 3% nedan där det i slutet av 2013.

Men i början av December det satt på 6,722.60, bara nio poäng under sin utgångspunkt för året. Den sjunkande oljepris kombinerat med farhågor om hur Ryssland kommer att klara den olja nedgången har tyvärr orsakat faller över indexen.

UK index

Det har varit ett särskilt dåligt år för målet investerare med index stadigt förlorar nästan 20% av sitt värde under de senaste 12 månaderna.

Indexet målet in officiellt björnen marknaden status i oktober tack vare nedgångar inom olje- och gruvsektorerna. Med mindre företag ofta agerar som en barometer för den bredare ekonomin som de reagerar på underliggande marknadsvillkor snabbare, kunde denna nedgång Stava dåliga tider för investerare i 2015.

Tech investeringar buck trenden

Ett index som har återvänt till investerare en vinst 2014 är FTSE Techmark, som är 8.62% från dess öppning pris i början av året. Indexet sjönk under hösten men en stark återhämtning är att se det avsluta året på en hög.

Tech indexet har stötts av den starka individuella prestation av vissa bestånd. Till exempel medicinsk utrustning fast Smith & brorson har haft ett starkt år med aktier upp 27 procent.

Det har sett sin andel pris skjuta i höjden under de sista veckorna av året på grund av förnyade rykten om ett övertagande.

En annan medlem av indexet, Betfair, har också haft en imponerande år. Spelande utbyte har genomgått en förvandling uttag från oreglerade marknader och föra in nya kunder med ett mer traditionellt sätt.

Som ett resultat aktier steg med 37.69% 2014, och tidigare denna månad meddelade en £200 miljoner kontant tillbaka till investerare med en 50% ökning i interimsutdelningen. Fortsätta läsa här.

Comment Stream