Frans Project 2013


Gemaakt door: Helena Theloosen, Michelle Nicolaas & Megan Kennedy.

Klas: 3D
Datum: 18 Oktober

Informatie over Frankrijk ( opdracht 1 ):De Bevolking

Frankrijk heeft in totaal in 2013 65.951.611 inwoners. De meeste inwoners wonen in Parijs, daar wonen namelijk 11 miljoen inwoners. De grootste steden daarnaast zijn: Lille (1,1 miljoen inwoners ) , Marseille (1,35 miljoen inwoners ) & Lyon (1,35 miljoen inwoners). Er wonen ongeveer 108 inwoners per vierkante kilometer.

Geboorten: 827.000 Het vruchtbaarheidscijfer is 2,01 kinderen per vrouw. Het geboortecijfer is 12,7‰.
Sterfgevallen: 555.000 ; 8,5 sterfgevallen op de 1000 inwoners
Huwelijken: 241.000

De Regering

De regering van Frankrijk bestaat uit de president François Hollande & het kabinet.

Het Klimaat

Frankrijk heeft 3 klimaten: het mediterraan klimaat, gematigd zeeklimaat & hooggebergteklimaat. In het noorden van Frankrijk lijkt het klimaat best wel op het klimaat van Nederland. Maar hoe meer je naar het zuiden gaat hoe warmer het wordt. De berggebieden Pyreneeën en Franse Alpen zijn in de winter veel koeler, de temperaturen zijn in de zomer vaak hoger dan dertig graden Celsius.

Frankrijk kent geen echt regenseizoen. De zomermaanden zijn over het algemeen droger dan de rest van het jaar. Dit effect is aan de kustgebieden sterker, vooral langs de Middellandse Zee.

Relatie met Nederland

De betrekking tussen Nederland en Frankrijk zijn intensief, dat wil zeggen dat de landen veel met elkaar samen werken

De Nederlandse-Franse Samenwerkingsraad is in 2003 ontstaan het is voorgezeten door de 2 ministers van Buitenlandse Zaken. regelmatig brengen bewindspersonen uit beide landen een bezoek aan elkaars land. Er vindt ook regelmatig overleg plaats tussen hoge ambtenaren van verschillende ministeries. Bijvoorbeeld gezamenlijke werkgroepen over drugsbestrijding en politiesamenwerking en douanesamenwerking. arrondissementen, departementen en kantons.

Politiek in Frankrijk

Frankrijk is een democratische republiek, waarin de president voor vijf jaar gekozen wordt. Dat was vroeger overigens om de 7 jaar, maar sinds 2002 is dit veranderd. De Franse regering bestaat uit de president van Frankrijk en het kabinet. De uitvoerende macht ligt bij de president en de premier.Frankrijk is opgedeeld in 22 regio's. De regio's zijn ook opgedeeld in 22 regio's. de regio's zijn ook weer onderverdeeld in gemeentes. In totaal heeft Frankrijk 36.778 gemeentes.

De geschiedenis van Frankrijk

De Romeinen werden tussen 181 voor Christus en 132 voor Christus regelmatig door de Griekse kolonisten in Zuid-Frankrijk te hulp geroepen tegen de Liguriërs en andere Kelten. In 121 voor Christus brachten de Romeinen dit gebied onder permanente controle; het heet nu de Provence. Zij leverden echter de grootste veldslagen met rondtrekkende Germaanse Kimbren en Teutonen. Die dreigden het Italiaanse schiereiland binnen te vallen. Galliërs is de verzamelnaam voor tientallen Keltische stammen die vanaf de vijfde eeuw voor Christus het grondgebied van het huidige Frankrijk bevolken. De Romeinen noemen hen Galli en hun grondgebied. Ze bewonen het gebied tussen de Rijn, de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.


Opdracht 2: Cannes

Wij hebben de stad Cannes gekozen, omdat we het leuk vonden om jachten te bezoeken en naar het strand te gaan. Megan is er al een keer geweest, en dat vond ze heel leuk, en nu leek het ons ook wel leuk, en wilde we er ook heen. Er zijn ook veel beurzen en internationale festivals die je kunt bezoeken. Zo is er het wereldberoemde filmfestival, die ons erg leuk leek. Er is ook geen tijdsverschil tussen Cannes en Nederland, dat vonden we ook wel prettig. Het is er bijna altijd mooi weer, dat is ook wel mooi meegenomen. Je kan er lekker eten omdat er veel restaurants zijn. Er zijn ook veel musea, en we vonden het wel leuk om dat te bezoeken. Cannes ligt vlak bij Nice aan de Cote d'Azur (Middelandse Zee) in het departement Alpes-Maritimes.


Opdracht 3 De kaart sorry voor de slechte kwaliteit maar het lukte echt niet om de foto er gewoon in te krijgen want hij sloeg hem steeds op als document en niet als fotoKrantenartikel 1

Duel tussen UMP en FN in Brignole. Deelnamen neemt toe.

Le Monde.fr avec AFP | 13.10.2013 à 11h40 • Mis à jour le 13.10.2013 à 14h36

Het kanton van Brignoles, in Var, stemt zondag 13 october voor het kiezen uit l’UMP en de FN, wie aankomt met twintig punten voor in de eerste ronde van vorige week.

de opkomst van deze tweede ronde haalde 22.16% neemt 5 punten toe van het rapport in de eerste ronde (16,83%), heeft de administrtie van Var verklaard.

De kandidaat van l’UMP, Catherince Delzer, heeft een beetje na 8 uur in bureau 9 gestemd, in de mediatheque van Brignoles, mevrouw delzer heeft gezegd. “zich bewust van de republikeinse front” die de linker uitgeschakeld in de eerste Ronde.

De kandidaat van het Front National, Laurent Lopez, stemt ‘s middages in de expositie hall van de stad, waar de resultaten na de sluiting.

Abstentie

In de kanton hebben de linkse in 2012 gewonnen, de FN heeft grootendeels van de stemmen in de eerste ronde met 40.4% van de stemmen, in een poll gekenmerkt door onthouding in de eerste ronde van 67%.

http://www.lemonde.fr/politique/article/2013/10/13/le-canton-de-brignoles-dans-le-var-choisit-entre-l-ump-et-le-fn_3494892_823448.html

Krantenartikel 2

Het gaat over iemand die vertelt over dat ze meedeed aan een campagne genaamd: Sisly fashion campagne. Ze werd gefotografeerd door Terry Richardson. Ze had gesproken met Carine Roitfeld, daarna sprak ze met de redacteur van Vogue Paris. Het nieuwe gezicht van Franse cosmetica is van Nederlandse afkomst en heeft sterke punten en verschillen gebruikt om een model te worden. Een ‘’echte vrouw’’ met make-up is mode op dit moment.

Wij hebben dit artikel gekozen omdat het ons interessant leek, omdat het over mode gaat. De titel sprak ons aan, en de afbeelding die erbij zat ook. We hebben het ook gekozen omdat we van mode houden en vandaar hebben we bij ons extra opdracht ook Coco Chanel gekozen. Uiteindelijk was het wel minder leuk dan we dachten maar we vonden het nog steeds interessant. Dit artikel is ook heel beroemd in Frankrijk, en veel vonden het een leuk artikel.

http://madame.lefigaro.fr/beaute/lara-stone-visage-de-loreal-paris-091013-604724

Krantenartikel 3

In het mogador theater werd voor de 3de keer het belle en het beest musical gehouden.

De regisseur van het theater voorstelling heette Glenn Casale. Belle werd gespeeld door Manon Taris & Amar Yoni speelde het Beest (hij heeft ook in andere musicals gespeeld zoals Sister Act, Luck Haar en Lantern) , Rebecca Hodgson zorge voor de kostuumkleding het servies werd ook gespeeld door mensen mevrouw thee pot werd namelijk gespeeld door Léovanie Raud . Het is een droevige maar toch ook weer vrolijke musical het is voor elke leeftijd leuk & er komen veel liedjes in voor.De prijskaartjes gaan van 25 euro tot 150 euro.Wij hebben dit kranten artikel gekozen omdat wij wel van musicals houden en ook omdat we de film Belle & het Beest allemaal hebben gezien.En de foto van het artikel zag er heel vrolijk uit dat sprak ons ook wel aan,Maar het was wel een moeilijk arikel om te vertalen.

http://www.lefigaro.fr/theatre/2013/10/17/03003-20131017ARTFIG00422--la-belle-et-la-bete-a-mogador-des-debuts-prometteurs.php

Krantenartikel 4

Het gaat over Lady Gaga die haar nieuwe album nachtclub presenteert. De zangeres zou spelen op Artpop, op 24 oktober. Er komen heel veel gasten. De gasten zullen zich verzamelen bij Berghain. De plaats Berghain is niet zomaar gekozen. Berghain is een symbool voor tolerantie en individuele vrijheid. Het wordt veel voor bezocht door de homoseksuele gemeenschap. Ze hadden er altijd al van gedroomd om Lady Gaga te vragen. Er zouden 50 VIP tickets worden uit gedeeld aan de beste voorstellen, waarvan 10 hun idool echt mogen ontmoeten.

Wij hebben dit artikel gekozen omdat de titel ons aansprak en we het plaatje zagen van Lady Gaga , en we haar muziek wel leuk vinden, en dus sprak het ons aan. Toen we Art Pop zagen staan leek het ons ook wel leuk, en we waren benieuwd waarover het artikel zou gaan. Uiteindelijk vonden we het een leuk artikel. Sommige stukjes uit het artikel waren wel moeilijk om te vertalen.

http://www.lefigaro.fr/musique/2013/10/04/03006-20131004ARTFIG00342-lady-gaga-presentera-artpop-dans-le-temple-du-branche.php

KrantenArtikel 5

Het eerste concert van Bruno Mars was in het Palais Omnisports de Paris Bercy op maandag. De mensen die naar het concert waren geweest hadden op twitter gezet dat hij geen valse noten zong.

Bruno Mars vond het publiek veel groter dan toen hij laatst in La Cigale,Olympia en Zenith, in 2011. De zanger had dit jaar ook gekozen voor een grotere concert kamer. Het concert van Bruno Mars maakte deel uit van zijn Moonshine Jungle Tour.

Bruno Mars zong hij al zijn grootste hits van zijn twee albums: Doo-Wops & Hooligans uit 2010, Onorthodoxe Jukebox uit 2012. En zijn grootste hits Moonshine, Treasure, The Lazy Song, When i was your man, Grenade, Just the way you are en Locked out of heaven. Tijdens het concert was er geen uitstel en zijn fans vertokken allemaal blij. Veel mensen hadden het over het concert op twitter en zelfs Matt Pokora.

http://www.lefigaro.fr/musique/2013/10/15/03006-20131015ARTFIG00521-bruno-mars-acclame-a-bercy.php

Wij hebben dit artikel gekozen want het leek ons intressant, omdat wij allemaal Bruno Mars zijn muziek wel leuk vinden. En een vriendin van een van ons gaat vandaag naar een van zijn concerts gaat. Ik vond het artikel wel intressant, maar ik vond dit artikel wel moeilijk te vertalen en een samenvatting ervan te maken. En het plaatje die bij de artikel hoort leek alsof het wel een leuk concert zou zijn.

KrantenArtikel 6

De lionsgate studio’s laten in de trailer van de film zien van de verdere avonturen van Katniss Everdeen. De aanpassing van het tweede boek voor in de film was gelukt en komt op franse schermen op 27 november.

Het tweede boek van de hunger games was in 2008 een groot succes. Er komt veel drama in voor. Omdat Katniss en Peeta de vorige hunger games hadden gewonnen worden ze gedwongen om nog een keer eraan mee te doen. Tijdens de reis voelt Katniss dat de weerstabd groeit, maar het capitool heeft nog steeds volledige controle over het land. Terwijl president Snow de 75ste hunger games aan het voorbereiden is komt er een competitie dat Panem voor altijd zou kunnen veranderen.

Wij hebben dit artikel gekozen omdat wij allemaal de film de hunger games hebben gezien en hem wel leuk vonden. Ook leek dit artikel mij wel intressant om het trailer filmpje. Maar ik vond het toch niet zo intressant, omdat er wordt veel in verteld over de eerste film maar die had ik dus al gezien.

http://www.lefigaro.fr/cinema/2013/10/16/03002-20131016ARTFIG00435--hunger-games-l-embrasement-jennifer-lawrence-flamboyante.php

KrantenArtikel 7

Dit artikel gaat over Adele. De Britse zangeres had twee keuzes om op te treden. Ze had de keuze om op te treden in het Witte Huis in Amerika voor Michelle Obama, of zingen voor de veertig jarige Kate Moss. Maar allebei de gebeurtenissen zouden plaatsvinden in Januari, een dag na elkaar waardoor het moeilijk is om van Londen naar Washington te reizen.

Ik heb voor dit artikel gekozen omdat wij Adele een goede zangeres vinden en daarom sprak de titel ons aan. Uiteindelijk was het artikel wel te begrijpen maar sommige dingen waren moeilijk om te vertalen.

http://madame.lefigaro.fr/celebrites/choix-dadele-111013-605082

Extra opdracht

Wij houden onze extra opdracht over Gabrielle Bonheur beter bekend als Coco Chanel, want we wouden meer over haar weten omdat haar merk nu nog super bekend is.

Gabrielle Bonheur was geboren in Saumur(frankrijk) op 19 august 1883.

Haar moeder overleed toen ze 6 was ze groeide op in het weeshuis van de katholieke klooster van Aubazine.Daar leerde ze naaien ze verliet het weeshuis toen ze 18 was.

Ze zong in cafe’s als bijbaantje de mensen die kwamen kijken gaven haar de bijnaam coco.Toen ze 23 was ze de minnarres van Etienne Balsan ze ging bij hem in zijn kasteel wonen daar ging ze uit verveling hoeden ontwerpen en naaien.Die relatie werkte niet ze gingen uit elkaar en Gabrielle kreeg een nieuwe relatie met een engelse rijke man genaamd Arthur Edward Boy.Hij kocht voor haar een appartement in Parijs dat was haar eerste winkel.

In 1920 ontwerpte zij voor het eerst losse vrouwen jurken door het maken van een ontspannen stijl voor vrouwen werd ze snel erg bekend bij klanten vooral bij de generatie vrouwen voor wie het korset beperkte kleding leek ouderwets en onpraktisch

In 1922 bracht ze haar eerste parfum uit genaamd Chanel No 5 die is nu nog bekend !En in 1925 ontwerpte ze een zwart jurkje die nu ook nog in de Chanel collectie ligt.

Gabrielle werkte tot dat ze overleedt in 1971 ze werd 88 jaar oud.

Dit was ons werkstuk wij vonden het een leuk project want het was niet saai. We hebben er alle 3 hard aan gewerkt wij hopen dat u het leuk vond om te lezen ! :D

Comment Stream