Afrondingsopdracht 1

Mensen met een beperking, Kim van Erp

Integratie : G-sport

Activiteitenbegeleiding

bij SGL zorg in Limburg regelen ze dagbesteding, activiteiten, cursussen, sport en workshops. Je kunt je daar opgeven voor al die dingen. Als je je hebt aangemeld zoeken ze voor jou een bijpassende locatie bij jou in de buurt.

ik heb in dit filmpje hieronder wat opgezocht over de activiteiten en de dagbesteding. Je ziet hier het verhaal van een aantal mensen die daar heen gaan voor de dagbesteding. Ze leggen uit wat ze hebben en wat ze daar doen. bijvoorbeeld knutselen, schilderen en rolstoel dansen.

Je kunt meerdere dagen per week daar terecht voor de dagbesteding.

Sport is voor iedereen, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking hoeven dus niet alleen maar toe te kijken, maar kunnen zelf ook meedoen. Binnen de gemeente Barneveld zijn er een aantal verenigingen die sport voor mensen met een beperking aanbieden. Sporters die tengevolge van hun beperking te veel belemmering ondervinden om deel te nemen aan sport binnen het reguliere aanbod kunnen bij deze verenigingen terecht zowel op recreatief niveau als in competitie verband.

Deelname aan sport in verenigingsverband helpt mee aan welzijn en maatschappelijke integratie van mensen met een beperking. Stichting G Sport Barneveld stimuleert mensen met een beperking aan sport deel te nemen. Zo organiseert zij 2 jaarlijks een sportdag waar kennis gemaakt kan worden met verschillende sporten en de verenigingen. Ook ondersteunt zij hun deelname aan de nationale Special Olympics. Door samenwerking met sportaanbieders, maatschappelijke organisaties, de gemeente, instellingen en woonvormen hoopt stichting G sport Barneveld het sport aanbod verder uit te breiden.

2 tips :

* Probeer met andere gemeente afspraken te maken om meer dingen te organiseren voor die mensen.

* Ga gemengde teams maken met mensen die het leuk vinden om mensen met een beperking te helpen.

2 tops :

* In vind het goed dat ze zoiets doen zodat mensen die een beperkingen hebben ook kunnen sporten.

* Ook is het goed dat ze ook hier verschillende niveaus in hebben zo kunnen mensen die beter zijn in sport een niveau hoger sporten.

Comment Stream

3 years ago
0

Het is een goed en verzorgd verslag. Ik vind het leuk dat je er filmpjes bij hebt gedaan en dat je nog verder hebt gekeken door tips en tops erin te zetten. Het zou wel leuk zijn als je meer info zou zetten over wat je geleerd hebt van deze opdracht.

3 years ago
0

vind de informatie goed en de filmpjes en tips en tops. Alleen was het wel fijn geweest als je er een link bij had gezet. De informatie gaat ook alleen over activiteiten, er had ook wel andere informatie bij mogen staan. Maar al bij al vind ik het er netjes uitzien:):):):):):):)

3 years ago
0

Ik vind het een heel orgineel idee om wordle te gebruiken. Je filmpjes slaan op je informatie, en een mooi ontwerp. Lekker bezig van Erp!