Mijn leerdoelen voor het vak mediawijsheid

'' Geen doel is te ver, als je plezier hebt in van je doet''

Opleiding Mediamanager

Deze opleiding is heel breed dus zal je niet meteen wat zeggen. De opleiding heeft voornamelijk te maken met communicatie en organiseren van bijvoorbeeld evenementen. De opdracht voor het vak mediawijsheid is het benoemen van 3 leerdoelen.

Leerdoelen:

S2:
1.Ik wil via Facebook en NU.nl  up to date blijven zodat ik van veel nieuws op de hoogte ben. Door een app op mijn telefoon meet ik hoeveel gebruik ik van de apps maak.Het gebruik bekijk ik na 1 week. En voor de soorten informatie kies ik verschillende doelgroepen uit en het juiste medium.
Als mediamanager is het handig dat je van veel dingen wat af weet. Ook belangrijk is dus het actuele nieuws. Ik wil zelf in de hand hebben wat er wel en niet op internet staat over mij. En ik wil informatie delen met het juiste soort medium en met de juiste personen of doelgroep.

C2:
2.Ik wil media gebruiken om persoonlijke maar ook zakelijke informatie te delen. En ik wil door verschillende toepassingen een uniek eigen content creëren. Ook wil ik al mijn foto's en video's optimaliseren en dat ga ik doen door middel van bijvoorbeeld fotoshop.

Als mediamanager is de media erg belangrijk.  Zo kun je namelijk positieve informatie delen en door bepaalde toepassingen een uniek content creëren waardoor je opvalt.  Ook doordat je foto's en filmpjes optimaliseert onderscheid je je en val je meer op.

C1:
3.I
k wil een bewuste strategie ontwikkelen om optimaal met media om te gaan. En weten wanneer welke media gebruikt moet worden( dus media op het juiste moment in- en uitschakelen). En ik wil de ervaringshorizon ruim houden door de eigen mediaconsumptie divers te houden.
Door media kan je je in veel dingen verdiepen en zoals hierboven staat zorgen dat je ervaringshorizon steeds breder wordt. Zo ben je makkelijk inzetbaar voor veel verschillende dingen.   

Aniek de Bas
Mediacollege Amsterdam MM1A          

feedback: Marielle Bonfrer