Kindle sau carte?

Am vazut tot mai multe persoane le metrou care citesc de pe Kindle. Voi ce parere aveti, care este mai bine de cumparat?

Cartile, pentru nostalgici

Ma gandesc serios sa imi cumpar un Kindle, insa nu stiu daca merita sad au banii pe el. Imi place mai mult sa citesc, sa stiu ca pot rasfoi o carte, ma tine cumva undeva in copilarie si in perioada mea de generala si d eliceu, cand tehnologia nu era atat de avansata. Sunt de moda veche, de aceea chiar nu mi-as lua un Kindle. Nimic nu se compara cu cititul unei carti, cu placerea de arasfoi paginile, de a savura o cafea. Plus ca sunt si colectioanr de semne de carte. Daca o sa am Kindle, ce mai fac eu cu semnele de carte?

Kindle, ideal pentru calatorii

Ma gandesc insa ca atunci cand sunt in concediu, daca am un Kindle pot sa imi iau mai multe carti cu mine, fara sa ma gandesc ca nu am loc in bagaj. Asa ca din acest punct de vedere cartile clasice au mult de pierdut in fata tehnologiei d eultima generatie, deci Kindle are plus, multe plusuri aici de fapt. Cum ar fi sa plec cu un geamantan plin de carti dupa mine? Nu doar ca ar fi greu de carat, dar as plati in plus si la bagaj. Iar cu banii aceia mi-as cumpara ceva frumos din concediu sau suveniruri pentru prieteni.

Acum chiar nu stiu ce sa fac si care varianta sa o aleg. Ma mai gandesc si la spatiul de depozitare. Cartile ocupa o groaza de spatiu, mai ales ca nu am o casa asa mare. E foarte greu sa le gasesc locul, uneori am impresia ca se darama biblioteca pe mine. Daca as alege tehnologia, nu as mai avea aceasta dilema. Greu este sa ma decid! Si in ceea ce priveste banii, pe Kindle dai o data o suma mare si ai scapat, in timp ce in librarie tot cheltui si iar cheltui.

Dar si asta e o placere, sa stai sa te pierzi printre rafturile cu carti, mereu in cautarea uneia care sa iti ramana la suflet. Si din care a ice sa inveti. Pana la urma asta este rolul cartilor, sa iti dezvolte inteligenta si sa te ajute sa ai o cultura generala cat mai vasta, in toate domeniile.