Такмичење из програмирања у организацији Заједнице електротехничких школа Србије

И ове године ученици Прве техничке школе су учествовали на такмичењу из програмирања, које организује Заједница електротехничких школа Србије са Високом школом електротехнике и рачунарства из Београда.

Школско такмичење

Први и једини круг квалификација је одржан 07. марта 2015. године у школама које су пријавиле кандидате. Кандитати су били подељени у две категорије.

  • Прва категорија: Ученици који предмет из ове области слушају једну годину. Области су: линеарни програм, разгранати програм и програм са циклусима. Ради се по један задатак из прописаних области.
  • Друга категорија: ученици који су слушали предмет дуже од једне године или су се сами припремали и желе да се такмиче. Области су: програм у ком се користе нумерички једно и дводимензиони низови, програм у ком се користе знаковни низови и текст – датотеке, програм у ком се користе структуре података типа слог и бинарне датотеке.

Овог дана је одржано такмичење и у нашој школи. Учествовало је 12 ученика, од којих 2 ученика у првој и остали у другој категорији. Ментори такмичара су наставници Марија Ивановић, Мирјана Николић, Јелена Максовић.

Прва три места су заузели ученици:

  • Килибарда Никола III4e (II категорија 120бодова/150)
  • Сретеновић Небојша IV5e (II категорија 100бодова/150)
  • Јаковљевић Дарко III5e (I категорија 100бодова/150)

На државно такмичење пласирао се ученик Никола Килибарда чији је ментор била Мирјана Николић.

Државно такмичење

Нов круг такмичења одржан је 29.марта на Високој школи електротехнике и рачунарства у Београду.

Све похвале за ученика Николу Килибарду који је на државном нивоу такмичења освојио треће место!
Браво!