Tackk

Hoe maak je een tackk en waarvoor kun je hem gebruiken.

* werkstukken, verslagen, recepten, evenementen, uitstapjes, foto's, filmpjes *

Je maakt een account aan op www.tackk.com.

* door op create te klikken krijg je een nieuwe tackk

* aan de linkerkant verschijnt dan een balk waarop je kunt kiezen waarover je een tackk gaat maken... Dit kan een tackk over een reisje zijn dan kies je travel, over een evenement dan kies je event maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een blanc canvas dan kun je helemaal zelf bepalen wat je erop zet.

Als je dit hebt uitgekozen kun je aan de slag. Kies je kleur, achtergrond en lettertype. Dit vind je allemaal aan de rechterkant van je scherm. Je ziet hier staan: My account, een potloodje en een bliksem. Als je op my account klikt zie je wat je allemaal al hebt gemaakt en wie je volgers zijn. Bij het potloodje kun je een Tackk gaan maken of aanpassen. Bij de bliksem staan meldingen weergegeven.

--------------------------------------------------->

Met het mengpaneel kun je de kleur van je lay-out kiezen. Met de A kun je het lettertype uitkiezen, met de verfroller kun je het patroon van je achtergrond kiezen. Bij de derde knop zijn de opties te bekijken, je kunt hier kiezen of je tackk voor publiek of privĂ© is.  Je kunt een andere tackk eraan toevoegen, de titel van je tackk aanpassen en een foto op de achtergrond plaatsen in plaats van een patroon. Ook kun je de URL (website) aanpassen, eraan toevoegen of je reacties wel of niet wilt en of je ronde of rechte vakken wilt. Tenslotte hebben we nog de Share knop via deze knop kun je de door jou gemaakte tackk delen via bijvoorbeeld facebook, twitter, pinterest, e-mail etc. ook kun je hier je tackk uitprinten.

----------------------------------------------------->

Hierboven staat een filmpje, waarin wordt uitgelegd hoe tackk werkt.

In de bovenstaande afbeelding kun je zien wat je allemaal aan je Tackk toe kan voegen. Ik zal het even van links naar rechts uitleggen. Je kunt door op de Aa te klikken een titel (ook wel headline genoemd) toevoegen. Het icoontje wat hiernaast staat is voor een tekstvak toe te voegen je ziet ook als je met de muis erover heen gaat dat er TEXT staat. Als je een stuk tekst hebt getypt kun je deze opmaken door het stuk te selecteren en dan eventueel dikgedrukt of schuingedrukt te maken. Ook kun je op deze manier Links toevoegen aan bepaalde woorden.

Daar weer naast staat een fotocameraatje door hier op te klikken kun je foto's/plaatjes toevoegen aan je Tackk. Vervolgens zie je een camera staan, door op deze knop te klikken kun je een video in je Tackk plaatsen, deze video kan van verschillende bronnen afkomstig zijn. Hieronder staan een aantal voorbeelden. Je kunt gewoon de link van je filmpje toevoegen en het filmpje staat op je Tackk. Dit moeten geen bestaande filmpjes zijn, je kunt ook je eigen filmpje uploaden op een van de sites die hiervoor geschikt zijn en vervolgens in je tackk zetten.

Dan komen we uit bij het muzieknootje, via de onderstaande sites kun je muziek uploaden op je Tackk.

De volgende knop is voor een button aan te maken. Je kunt met de button een knop maken waarmee je naar een andere site of een andere Tackk kunt gaan. Als je op de knop hieronder klikt kom je terug op mijn Weebly pagina.

Bij de volgende knop kun je een map toevoegen. Dit is om aan te geven waar je bent geweest of op dat moment bent. Op dit moment zit ik op school om deze Tackk te maken. Je kunt dit zien in de Map die ik heb toegevoegd.

De volgende knop geeft SELL weer als je je muis erop houdt. Dit kun je invoegen als je iets wil verkopen of eventueel ergens donaties voor wilt ontvangen.

Met het envelopje kun je een mail sturen vanuit je Tackk.

Met het plusteken waarin MEDIA staat als je er met je muis op gaat staan kun je iets van bijvoorbeeld Twitter toevoegen. In het onderstaande twitterbericht staat ook nog een duidelijk en leuk filmpje van hoe je met Tackk aan de slag kunt.

Als laatste heb je de optie bij het icoontje wat lijkt op een kalendertje. Bij dit icoontje kun je onder een activiteit, feestje of iets dergelijks plaatsen om vervolgens te zien wie er naar je feestje komt. Je vrienden kunnen dan aangeven of ze wel/niet of misschien komen door op een knop te klikken.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ten slotte wil ik nog de "comment stream" benoemen. Deze zit altijd onderaan bij een Tackk. En ziet eruit zoals hieronder afgebeeld.

Je kunt een reactie geven op iemand zijn Tackk. Ook hier kun je weer foto's, video's, andere Tackks of media aan toevoegen. Op deze manier kun je reageren maar ook feedback geven op elkaars Tackks.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoe in te zetten in het onderwijs?

* Werkstukken/muurkranten/informatie te verwerken op een krachtige manier omdat ze er filmpjes, foto's, maps, muziek, tekst, media etc. aan kunnen toevoegen.

* Om als leerkracht op de hoogte te blijven van de activiteiten wat de leerlingen bijvoorbeeld thuis doen. Of om op de hoogte te blijven van de interesses van de leerlingen.

* Leerlingen om te laten gaan met feedback krijgen maar ook door ze zelf op elkaars Tackks te laten reageren leren ze feedback aan elkaar te geven.

* Leerlingen kunnen elkaar en de leerkracht volgen en kunnen op deze manier van en met elkaar leren.


Comment Stream