Hoe wij denken over een Jurist;

Beelden bij het beroep:

Wetten en regels. Wanneer hier niet aan wordt gehouden, komt er een juridisch medewerker te pas, in welke tak van het beroep dan ook.

Samenwerkingen tussen bedrijven/instanties:

Tussen een aantal instanties word wel samen gewerkt. Wanneer er bijvoorbeeld van iemand bepaalde gegevens nodig zijn, kunnen deze bij een andere instantie worden op gevraagd. bijvoorbeeld: De rechtbank vraagt bij het stadskantoor het bewijs van goed gedrag op, voordat je daar stage mag lopen.

Hoe ziet mijn maand salaris er uit? Krijg ik ook bonussen?

Voor een juridisch medewerker met een MBO diploma ligt het gemiddelde maand salaris tussen de 1500,- en 1600,- euro bruto per maand. Voor één met een HBO diploma rond de 2200,- bruto per maand. En voor iemand die is afgestudeerd op de universiteit kan het oplopen tot 2800,- bruto per maand.

Zijn wij klaar na deze opleiding?

Wij willen allemaal een andere kant op, maar voor iedereen zijn doel is er wel een vervolg opleiding op het HBO.

Bijscholing?

Als er af en toe wetten en regels veranderen, zou je daar over ingelicht moeten worden. Of dit met bijscholing/cursussen gaat, of dat je dit dan zelf moet doen. Is ons nog niet helemaal duidelijk. Wellicht maakt dat ook verschil per werkgever over instantie.

Wat zijn mijn werktijden?

Ik denk dat een juridisch medewerker gewoon rond half negen begint, en om vijf uur klaar bent. Wellicht is het ook nodig om bijvoorbeeld 's avonds documenten etc. door de lezen voor de volgende dag. Ook denken wij dat een jurist veel actueel nieuws moet weten, dus veel nieuws kijken en kranten lezen.

Welke competenties?

De Nederlandse taal goed beheersen, Klant gericht en disciplinair te werk gaan. Via de regels van de wet, iemand helpen.

Waarom zou dit bij ons passen?

Wij werken allemaal graag met wetten en regels. Aan de hand van de regels een procedure doorstaan om iets op te lossen.

Dit was de tackk van: Nina, Rodney, Sean, Brenda en Eva.