Les intouchables

Het geestige verhaal over de vriendschap tussen een invalide miljonair en een immigrant uit de achterbuurten van Parijs.

Les intouchables

Twee totaal verschillende werelden ontmoeten elkaar; een bijzondere vriendschap is geboren. Wat Intouchables op het eerste gezicht alleen onderscheidt van ontelbare andere komedies over onwaarschijnlijke vriendschappen, is dat dit verhaal op feiten is gebaseerd . De Parijse zakenman Philippe Pozzo di Borgo raakte na een ongeluk ernstig verlamd. Hij belandde in een rolstoel en kon alleen zijn hoofd nog bewegen. In zijn boek Le second souffle beschreef hij hoe de jonge immigrant Abdel Yasmin Sellou zijn verzorger werd en hoe ze vrienden werden voor het leven. Aan het eind van Intouchables zijn de twee even te zien.
"Hij vindt me niet zielig", verklaart Philippe in de film. Driss' nieuwe baan levert hem een slaapkamer op in een vorstelijke woning; een enorm bed, antieken meubels en een luxueuze badkamer. Keerzijde is dat hij als verzorger geacht wordt Philippe uit bed te tillen en dat hij moet leren hoe je een man steunkousen aantrekt. Dat gaat de macho Driss al bijna te ver, maar het kan nog erger. "Waar zijn die handschoenen voor?"

Comment Stream