Miljarden bedrijf Sony stopt definitief met Vaio Laptop ’s

Het Japans bedrijf wat afgelopen jaar een netto verlies van -€880.000.000 heeft gemaakt, heeft zojuist aangekondigd definitief met de Vaio laptop ‘s te stoppen. Volgens het bedrijf kost de productie van de laptop ‘s veel te veel om ze nog te willen produceren. De laatste laptop ‘s zullen tot eind mei 2014 nog gemaakt worden en dan stopt het bedrijf ermee. Sony wilt nog wel mededelen, dat de nieuwe en bestaande klanten van de Vaio laptop ’s gegarandeerd 2 jaar service krijgen bij hun laptop.

De Vaio laptop ‘s van Sony zullen worden overgenomen door een Japanse investeringsfonds genaamd Japan Industrial Partner. Het bedrijf heeft een bedrag van €362.000.000 aan Sony uitbetaald voor deze overname. Sony zal ook nog een kleine aandeel van de toekomstige Vaio laptop ‘s verkrijgen.

Het is nog niet helemaal duidelijke wanneer de verkoop in Nederland zal beëindigen. Sony heeft het nu te druk met het richten van de verkoop op de Sony Smartphones. De Smartphones zijn de afgelopen 2 jaar samen met de Sony televisies de redding in nood geweest. De Sony Xperia Z modellen worden goed verkocht in Europa met de Sony Bravia televisies.

Comment Stream