Nieuwe Media

Rond welke thema's werken we bij deze talentmodule?

Klasgesprek privacy

4 februari

Gisteren raakte bekend dat het VTI van Aalst de Facebook-profielen van hun leerlingen had gecontroleerd en daarbij verdachte handelingen aan de politie had gemeld. De school verontschuldigde zich dat ze geen gesprek met de jongeren was aangegaan. Moet dit kunnen? Hoe goed zijn onze Facebook-profielen beveiligd? Hoog tijd voor een klasgesprek!

Parkcross Maldegem

Vandaag was het de 9de editie van de Parkcross in Maldegem. Het ideale moment om op fotoreportage te trekken. De leerlingen van Nieuwe Media kregen de opdracht om sfeerfoto's rond de opbouw van deze veldrit te maken.

Volgende week leren de leerlingen hoe ze die foto's moeten bewerken. Het resultaat kun je dan hier bewonderen.

It's up to you is een interactieve en aangrijpende film rond cyberpesten. De leerlingen bepalen zelf de keuzes van de hoofdpersoon en creƫren daarmee hun eigen persoonlijke verhaal, waardoor ze direct de gevolgen van hun acties ervaren. In het beste geval eindigt het filmpje bij een klasgesprek. Maak je de verkeerde keuzes, beland je in het filmpje bij de politie.

Uiteraard hoort bij dit filmpje een discussie en wordt er tot slot een gedragscode opgesteld die geldt voor heel de klas.

It's up to you

test

Dit is een test

Comment Stream