Valoració i síntesi - #PDAAADM5B

Ara que d’aquí uns dies s’acabarà el primer curs. És el moment de fer les pertinents reflexions. Pel que fa a aquesta assignatura, #PDAAADM5B, en primer lloc m’agradaria donar les gracies al professor Jordi Quintana per la seva dedicació i la seva actitud, la qual cosa ha generat un ambient molt agradable a classe. També voldria destacar el dinamisme amb el que ha tractat d’impartir les clases.

D’aquesta assignatura m’agradaria destacar el caràcter reflexiu que té respecte la manera de fer dels mestres, la qual cosa s’ha treballat a través de lectures, llibres, articles, vídeos  pel·lícules, etc. Sobretot m’agradaria remarcar l’idea que es desprèn de l’article ¿Como viven las vacas?, el qual em fa pensar que potser cal replantejar-se la manera que tenim d’avaluar als infants.

El que més m’ha agradat de l’assignatura es la manera de treballar. Aquesta combinació de treball en equip i treball individual penso que és molt positiva i motivadora, ja que permet desenvolupar-se de manera autònoma i també a coordinar-te amb els altres, la qual cosa és important dins del professorat. Voldria poder aplicar aquest dinamisme a la meva futura tasca com a mestre i treballaré per aconseguir-ho, ja que es una manera de motivar l’aprenentatge i donar facilitats a l’alumnat.

També voldria parlar del llibre "Els dimarts amb Morrie" d'en Mitch Albom. Un llibre que va arribar a mi gràcies a aquesta assignatura i que em va fascinar, per la qual cosa puc dir que es totalment recomanable, ja que tracta d'una cosa que pertoca a tothom: EL SENTIT DE LA VIDA.

Pel que fa als possibles prejudicis d'abans de començar, he de dir que en un inici em mostrava una mica reticent a fer servir amb tanta normalitat les TIC, però a través d’aquesta assignatura he comprés que es pot treure molt profit d’aquestes, sempre i quan es facin servir amb coherència, tal i com hem fet a classe.

Durant aquest curs he pogut conèixer de primera mà el currículum, una eina que en el futur hauré de tenir ben present. També he après a plantejar i planificar activitats; a fer servir els recursos que m’ofereixen les TIC, i saber amb quines eines compto per dur a terme les avaluacions. Totes aquests elements són aplicables a la meva futura tasca com a mestre, la qual cosa serà molt útil de cara a estructurar les classes.

Per tant, valoro positivament l’assignatura, ja que m’ha servit per conèixer noves formes de treballar i per incorporar a la meva motxilla una sèrie de recursos que l’endemà seran el meu dia a dia.

Comment Stream