Voetbal vriendenteam

Voetbal is een leuke en gezonde sport. Het allerleukste is dat je in een voetbalteam zit met alleen maar vrienden, een vriendenteam dus. Elke week zijn er wel voetbalwedstrijden bezig en die zijn dan op zaterdag en zondag. Vaak is dit ook, omdat voetbalclubs heel veel teams hebben en dit niet allemaal op één dag kunnen spelen, ook al speelt de helft uit.

Je hebt met voetbal verschillende klassen, zo is de laagste klasse 6de klassen reserve en kan dat oplopen tot Eredivisie, dat is het hoogste niveau hier in Nederland. Maar de amateurs club halen het niet verder dan topklasse. Als wij naar vriendenteams gaan kijken zitten deze vaak op de 4de, 5de, 5de klasse reserve, 6de of 6de klasse reserve. Dit is omdat zij vaak alleen voetballen voor 'plezier' en is winnen niet altijd heel belangrijk voor hen.

Moeten zij niet trainen? Ja wel dat doen ze wel alleen gebeurt dat maar 1 dag in de week. Teams die wat hoger spelen trainen 2 a 3 keer per week. Vaak hebben de amateurs teams die niet hoog spelen ook geen trainers.

Volgende keer een ander stukje over een ander onderwerp

Comment Stream