שפני הסלע

שפני הסלע מצויים בעיקר באפריקה. השפנים חיים על הקרקע או בנקיקי סלעים, הם יצורים חברותיים החיים בקבוצה (מספר השפנים בקבוצה כזו נע בדרך כלל בין חמישים למאה). השפן פעיל בעיקר ביום. ומסתתר בלילה בנקיקים ובמחילות. שפן הסלע ניזון בעיקר מצמחים. לשפן פרווה חומה קצרה, רגליים קצרות ואוזניים קטנות. משקלו של שפן הסלעים נע בין 2 ל-4.5 קילוגרמים. בכפות הרגליים יש לו רפידות  גדולות ורכות שנשארות לחות כל הזמן בזכות הפרשה דמוית-זעה כדי להישאר לח במדבר ולא להתייבש. הזכרים גדולים מהנקבות. צבעו של שפן הסלע הוא חום בהיר כדי שיוכל להסתוות במדבר . ולהסתתר מפני טורפים. הרגליים של שפן הסלע מיועדות לטיפוס על סלעים ועל קרקע מחוספסת וקשה . בכך שהן מרופדות ברפידות  גדולות ורכות.

Comment Stream