Zvířata

You can put a sub headline here.

Slon je největší žijící rod suchozemských savců. Při narození váží okolo 100 kg. Samice slona je březí 20 až 22 měsíců, což je nejdelší doba březosti u suchozemského zvířete. Slon se dožívá 60 až 70 let. Největšího slona zastřelili v Angole v roce 1974, vážil 12 000 kilogramů. Rod slon obsahuje tři žijící druhy, které jsou ovšem v latinském názvosloví řazeny do dvou různých rodů - Loxodonta (slon africký a pralesní) a Elaphus. Velmi blízkým příbuzným byl i vyhynulý mamut (Mammuthus).

Prašná lázeň

Comment Stream