Treball Música

Alejandro Sanz

Biografia

És el fill més petit de María Pizarro i Jesús Sánchez, prové del barri madrileny de Moratalaz, encara que les arrels familiars són a Alcalá de los Gazules (Cadis) i d'Algesires i això influeix molt al seu estil musical.
Quan era jove va pertànyer a diversos grups musicals i va publicar el seu primer disc, Los chulos son pa' cuidarlos, de caire infantil o juvenil sota el nom d'Alejandro Magno. Però aquest disc va passar totalment desapercebut pel mercat.
Més endavant va participar en un disc de Juan Carlos Valenciaga juntament amb Tino Casal. Però el seu enlairament va venir de la mà de la companyia Warner amb el disc Viviendo deprisa.

Discografia

- Los chulos son pa' cuidarlos (1989) - amb el nom d'Alejandro Magno

- Viviendo deprisa (1991)

- Si tú me miras (1993)

- Básico (1994)

- Alejandro Sanz 3 (1995)

- Más (1997)

- El alma al aire (2000)

- MTV Unplugged (Alejandro Sanz) (2001)

- No es lo mismo (2003)

- El Tren de los Momentos (2006)

- Paraíso Express (2009)

Alguns Premis

  • 1997
    • Premi Amic (Espanya) – Millor Artista Masculí
    • Premi Ondas (Espanya) – Millor Artista Nacional
    • Premis de la Música (Espanya): Millor Artista Nacional
    Millor Compositor, Millor Àlbum per Más, Millor Single per “Corazón Partío”, Millor Video per “Corazón Partío”
  • 1998
    • Premi Amic (Espanya) – Homenatge Especial
    • Premi Ondas (Espanya) – Millor Cançó per “Corazón Partío”    
  • 1999
    • World Music Awards – Best Selling Spanish Artist
  • 2000
    • IFPI Platinum Awards per Más
    • Premi Ondas – Millor Artista Espanyol
  • 2001
  • Millor Artista
    • Àlbum de l'Anyo per El alma al aire
    • IFPI Platinum Awards per El alma al aire
    • Festival de la Cançó “Viña del Mar” (Chile): Premi Gaviota d'Or i Gaviota de Plata
    • MTV Video Music Awards – Guanyador “Video de la Gente” per El alma al aire
  • 2002
    • Premis de la Música (Espanya): Millor Cançó per “Y Sólo Se Me Ocurre Amarte", Millor Àlbum per MTV Unplugged (Alejandro Sanz), Millor Video per El alma al aire.
    • 3rd Latin Grammy Aeards: Àlbum de l'Any per MTV Unplugged (Alejandro Sanz), Gravació de l'Any per “Y Sólo Se Me Ocurre Amarte”, Cançó de l'Any per “Y Sólo Se Me Ocurre Amarte”
    • Premi Gardel (Argentina): Millor Artista Masculí, Àlbum de l'Any per MTV Unplugged (Alejandro Sanz).
    • Premis Oye (Mèxic) - Millor Artista Pop Masculí
    • Premis Luna (Mèxic) – Balada Internacional
  • 2003
    • Premi Lo Nuestro a la Música Llatina (USA): Nominat com Millor àlbum Pop de l'any per MTV Unplugged (Alejandro Sanz)
    • Billboard Awards USA): Nominat com Premi del Poble Internet
  • 2004
    • Billboard Awards (USA): Nominat com Latin Pop Àlbum of the year – Male per No es lo mismo, Nominat com Premi de l'Audiència.
    • Premis Tú Música (Puerto Rico): Nominat com...
    • 5th Latin Grammy Awards: Gravació de l'any per No es lo mismo, Àlbum de l'any per No es lo mismo, Cançó de l'any per No es lo mismo, Millor àlbum vocal pop masculí per No es lo mismo
    • Premis Luna (Mèxic): Millor artista Pop Espanyol
    • 3rd MTV Video Music Awards Llatinoamèrica 2004: Nominat com Video de l'any per No es lo mismo, Nominat com Artista de l'any, Nominat com Millor solista o intèrpret, Nominat com Millor artista pop.
  • 2011
    • 53th Grammy Awards:
      • Millor Disc Pop Llatí per Paraíso Express
    • 52ª Festival Internacional de la Canción de Viña del Mar
      • Torxa de Plata.
      • Torxa d'Or.
      • Gaviota de Plata.
      • Gaviota d'Or.
    • 15ª Edició de Premis FEAPS:
      • Per la col·laboració amb "Labor Viva" amb la realització dels quaderns solidaris 2010 - 2011.
    • 19th Edició dels Premis ASCAP a la Música Llatina.
      • Herencia hispana.

Cançons

Comment Stream